NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Wind: Στόχος το 2019 να κλείσει με επενδύσεις 90 εκατομμυρίων ευρώ

Wind: Στόχος το 2019 να κλείσει με επενδύσεις 90 εκατομμυρίων ευρώ

Οικονομικά αποτελέσματα Β’ Τριμήνου 2019 ανακοινώνει σήμερα η WIND Ελλάς, καταγράφοντας αύξηση εσόδων και ανάπτυξη πελατειακής βάσης σε όλους τους τομείς υπηρεσιών, τόσο στους ιδιώτες όσο και στις επιχειρήσεις.

Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες για την περίοδο σημείωσαν ενισχυμένη άνοδο, +4% ετησίως, στα € 128,6 εκ. και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 17,5% ετησίως, στα € 34,2 εκ.

Κύριες οικονομικές και λειτουργικές επιδόσεις Β’ τριμήνου 2019

  • Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 4%, στα € 128,6 εκ.
  • Τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 5,4%, στα € 73,8 εκ.
  • Τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 3,1% στο τρίμηνο, στα € 41,5 εκ.
  • Συνολικές επενδύσεις στα € 18,3 εκ.
  • 59,8% ετησίως η κίνηση data στο δίκτυο κινητής
  • +95,4% ετησίως η βάση πελατών NGA με διείσδυση 16,8% στη συνολική βάση σταθερής
  • Τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης αυξήθηκαν κατά 14,5% σε ετήσια βάση στα 217.000
  • Η WIND VISION ενέγραψε συνολικό αριθμό πελατών 42.000 στο τέλος Ιουνίου, με διείσδυση 6,8% επί της συνολικής βάσης σταθερής
  • 95% η κάλυψη 4G, στο 99% ο στόχος κάλυψης για το έτος
  • Εγκαταστάθηκαν έως τώρα 274.000 γραμμές NGA πανελλαδικά και οι 217.000 από αυτές έχουν ενεργοποιηθεί

«Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε δυναμικά και αυτό αντανακλάται στην επιτάχυνση των εσόδων μας και την ισχυρή απόδοση του EBITDA κατά τη διάρκεια του Β’ τριμήνου του έτους. Στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την επίτευξη ισχυρών εμπορικών και λειτουργικών αποτελεσμάτων παραμένει η άριστη εμπειρία των πελατών μας μέσα από τη συνεχή επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών μας» σχολιάζει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής

Όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, «οι πολύ θετικές επιδόσεις του Β’ τριμήνου του έτους ήταν αποτέλεσμα της αναπτυξιακής δυναμικής που σημείωσε η WIND σε όλους τους τομείς, καθώς αξιοποίησε στρατηγικά τις εκτεταμένες τηλεπικοινωνιακές υποδομές νέας γενιάς κινητής και σταθερής για να αναπτύξει την πελατειακή βάση της σε κάθε τομέα υπηρεσιών με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των υπηρεσιών σύγκλισης».

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η WIND Ελλάς πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους € 18,3 εκ. Η στρατηγική έμφαση στις υποδομές νέων τεχνολογιών κατηύθυνε το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων (€ 14 εκ.) που επενδύθηκαν στη διάρκεια της περιόδου. Η WIND Ελλάς εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με επενδύσεις περίπου €90 εκ.

Σε ότι αφορά τις υποδομές κινητού δικτύου, έχοντας ήδη επιτύχει κάλυψη 4G πάνω από 95%, το πλάνο της WIND είναι μεσοπρόθεσμα να επιτύχει κάλυψη έως 99%. Παράλληλα επεκτείνεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών, με στόχο για το τέλος του 2019, την επίτευξη κάλυψης περίπου 70% στις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί. Καθώς ομαλοποιείται σταδιακά η ρευματοδότηση του δικτύου οπτικών ινών, στη διάρκεια του Β’ τριμήνου ενεργοποιήθηκαν 58.000 γραμμές, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργοποιημένων γραμμών στις 217.000, επί συνόλου 274.000 γραμμών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr