NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Σε νέα δίκη ο κληρονόμος της Samsung για την υπόθεση δωροδοκίας

Σε νέα δίκη ο κληρονόμος της Samsung για την υπόθεση δωροδοκίας
Φωτογραφία: Samsung
29_08_2019 | 13:21
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Κορέας αποφάσισε την Πέμπτη ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί μια υπόθεση δωροδοκίας που σχετίζεται με τον κληρονόμο του ομίλου Samsung, Jay Y. Lee, αυξάνοντας, όπως σημειώνουν τα διεθνή μέσα, την πιθανότητα μιας αυστηρότερης ποινής και της επιστροφής στη φυλακή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την Πέμπτη προηγούμενη απόφαση για την αναστολή της ποινής φυλάκισης 2,5 ετών του Lee και στέλνει την υπόθεση σε κατώτερο δικαστήριο. Ο Lee μπορεί να καταλήξει ξανά στη φυλακή, αφού προηγουμένως είχε εκτίσει ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του τον Φεβρουάριο του 2017. Αφέθηκε ελεύθερος το 2018, αφού το ανώτατο δικαστήριο της Σεούλ μείωσε την αρχική ποινή των πέντε ετών.

Ο Lee, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της Samsung για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου από τότε που ο πατέρας του υπέστη καρδιακή προσβολή, το 2014, θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει μια πιθανή επανεκδίκαση που θα πάρει μήνες, σε μια εποχή που ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ κλιμακώνεται και η Ιαπωνία περιορίζει τις εξαγωγές βασικών υλικών στη Νότια Κορέα.

«Η Samsung Electronics εκφράζει τη βαθιά της λύπη για το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση έχει δημιουργήσει ανησυχίες σε ολόκληρη την κοινωνία» ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. «Θα ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας να αναλάβουμε το ρόλο ενός υπεύθυνου εταιρικού "πολίτη" και θα αποφύγουμε την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr