NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Μητσοτάκης: Κάλεσμα στους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: Κάλεσμα στους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμό πάνω από 3% του ΑΕΠ στέλνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας.

Στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο και της συνάντησης του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια, έχουμε μια κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, καθώς και μια κυβέρνηση η οποία είναι σαφώς προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις. Με ένα κυβερνών κόμμα που μπόρεσε να νικήσει τους λαϊκιστές στις εκλογές, χωρίς να τους μιμηθεί και χωρίς μεγάλες υποσχέσεις».

Ερωτηθείς για την πρόθεσή του να μειώσει το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι αυτός ο στόχος αποτελεί κληρονομιά του παρελθόντος και ότι «επιβαρύνει σοβαρά την ελληνική οικονομία, ειδικά σε μια στιγμή που η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης».

Ο Πρωθυπουργός απευθύνει κάλεσμα μέσω της εφημερίδας στους Γερμανούς επενδυτές και σημειώνει τα εξής: «Έρχομαι στο Βερολίνο με το σχέδιο ανάπτυξης της Ελλάδας. Επιπρόσθετα, θέλω να παρουσιάσω τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα σε Γερμανούς επιχειρηματίες και να τους παρακινήσω να δουν τη χώρα μας με νέα ματιά. Γερμανικές εταιρείες δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα, αλλά θέλω να διευρύνω τον κύκλο και να εστιάσω σε τομείς όπου η Γερμανία και η Ελλάδα μπορούν να επωφεληθούν από τη συνεργασία, όπως στη φιλική προς το περιβάλλον ενεργειακή τεχνολογία».

Ο κ. Μητσοτάκης στέκεται ιδιαίτερα στο χαμηλό κόστος δανεισμού της Ελλάδας και σημειώνει ότι λίγο πριν από το ταξίδι στο Βερολίνο καταργήθηκαν τα capital controls τα οποία διήρκεσαν τέσσερα χρόνια. Μιλώντας για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται τονίζει τα εξής: «Θα επωφεληθούμε από το σημαντικά χαμηλότερο –επιτέλους και για την Ελλάδα- ύψος των επιτοκίων. Επικεντρωνόμαστε στη γρήγορη υλοποίηση επενδύσεων με έντονο συμβολισμό, όπως το Ελληνικό. Το έργο αυτό, το οποίο σχεδιάστηκε για να φέρει θέσεις εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις στο κράτος, μπλοκαρίστηκε για τέσσερα χρόνια από την ανικανότητα και την άρνηση για συγκεκριμένες αναπτυξιακές κινήσεις από την πλευρά της προηγούμενης κυβέρνησης».

Ερωτηθείς, τέλος, για τις προσδοκίες που έχει από τη νέα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ο Πρωθυπουργός απαντά: «Με την Ursula von der Leyen έχω μια πολύ καλή προσωπική σχέση. Ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές της χρονιάς ως Υπουργός Άμυνας για να μας υποστηρίξει στην προεκλογική εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές. Ο Έλληνας εκπρόσωπος στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλάβει πιθανότατα ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο δεν επιτρέπεται να ανακοινώσω ακόμη. Αλλά μπορώ να πω ήδη ότι υποστηρίζω τη θαρραλέα ατζέντα της. Και θα είμαι ένας σύμμαχος, ο οποίος θα συμβάλει ώστε η επόμενη Επιτροπή να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους της».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr