NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Google εντόπισε σημαντικές αδυναμίες ασφαλείας σε iPhone συσκευές

Η Google εντόπισε σημαντικές αδυναμίες ασφαλείας σε iPhone συσκευές
30_08_2019 | 12:18 30_08_2019 | 12:19
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Οι ερευνητές ασφάλειας που εργάζονται στην ομάδα Project Zero της Google ανακάλυψαν μια ευπάθεια σε «χακαρισμένες» ιστοσελίδες, με τις τελευταίες να θέτουν σε κίνδυνο οποιοδήποτε iPhone πραγματοποιούσε επίσκεψη σε αυτές.

Σύμφωνα με τις πηγές, πρόκειται ενδεχομένως για την μεγαλύτερη επίθεση σε χρήστες των συγκεκριμένων συσκευών, με τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες να δέχονται χιλιάδες επισκέψεις κάθε εβδομάδα και να λειτουργούν για πολλά χρόνια.

Η επίθεση είναι αξιοσημείωτη εξαιτίας του πόσο γενικευμένη είναι. Ενώ άλλες επιθέσεις είναι συνήθως στοχευμένες, σε αυτήν την περίπτωση, μια απλή επίσκεψη σε έναν κακόβουλο ιστότοπο θα μπορούσε να είναι αρκετή για να εγκατασταθεί το κακόβουλο λογισμικό στην εκάστοτε συσκευή.

Αν και αυτό αφαιρούνταν μετά από μια επανεκκίνηση της συσκευής, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε σήμαινε ότι θα μπορούσε να αποκτήσει και να διατηρήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς, ακόμη και μετά την αρχική διαγραφή.

Παρόλο που τα «τρωτά σημεία» έχουν πλέον διορθωθεί, οι ερευνητές σημειώνουν ότι είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότερα παρόμοια κακόβουλα λογισμικά «εκεί έξω» που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί.

Με πληροφορίες από Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr