NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

12 συμβουλές για να αφήvεις τη δουλειά... στη δουλειά

12 συμβουλές για να αφήvεις τη δουλειά... στη δουλειά
03_09_2019 01_12_2019

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Καριέρα & HR, How To

Ισορροπία δουλειάς και προσωπικής ζωής. Αλήθεια, εσύ την έχεις επιτύχει;

Ίσως ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που την αναζητούν, με αποτέλεσμα... να στρεσάρεσαι περισσότερο. Κάποιες φορές η δουλειά επηρεάζει την προσωπική σου ζωή. Επομένως, το ζητούμενο είναι να βάζεις όρια και να υιοθετείς υγιεινές συνήθειες, για να μπορείς να ευημερείς σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Ποιες είναι όμως οι καλύτερες συμβουλές για να αφήνεις τα προβλήματα της δουλειάς στο γραφείο;

1. Φτιάξε λίστες προτεραιοτήτων

Δοκίμασε να φτιάξεις μία to-do list στην αρχή της εβδομάδας και «πείραζε» την κάθε πρωί. Ρίχνε της ακόμα μία ματιά πριν φύγεις από το γραφείο για να σβήσεις όλα όσα έχεις ολοκληρώσει, αλλά και για να βάλεις τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας. Επιστρέφοντας στο σπίτι, θα είσαι πολύ πιο ήρεμος.

2. Αφιέρωσε ένα λεπτό και τακτοποίησε

Κάνε κάτι πολύ απλό: ίσιωσε το γραφείο και την καρέκλα σου πριν φύγεις. Δεν θα σου πάρει περισσότερο από ένα λεπτό. Με αυτόν τον τρόπο βάζεις ένα τέλος στην ημέρα που πέρασε και βρίσκεις ένα τακτοποιημένο και οργανωμένο γραφείο το επόμενο πρωί, που σε βοηθάει να ξεκινάς με καθαρό μυαλό την ημέρα σου.

3. Μην πιέζεσαι για να τελειώσεις κάτι από τη λίστα σου

Ξεκίνα από τα πιο σημαντικά και απαιτητικά tasks και από το μεσημέρι και μετά ασχολήσου με τα λιγότερο σημαντικά. Έτσι δεν θα νιώθεις στρες για αυτά που δεν πρόλαβες να κάνεις, γιατί πολύ απλά μπορείς να τα κάνεις εύκολα την επόμενη ημέρα.

4. Βάλε όρια στα email της δουλειάς

Δοκίμασε να μην δεις το εταιρικό σου email το Σαββατοκύριακο. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποίησε αυτόματη απάντηση μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. Έτσι, οι άλλοι θα ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους απαντήσεις κι εσύ δεν θα αγχώνεσαι που δεν τους απάντησες.

5. Μην υπεραναλύεις ό,τι έγινε στη δουλειά

Αν είχες μία πολύ κακή ημέρα στο γραφείο, μην την μεταφέρεις και στο σπίτι και μην αρχίσεις να τη διηγείσαι, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να διογκώσεις τα αρνητικά σου συναισθήματα. Πες απλά ότι είχες μία άσχημη ημέρα και μην την αφήσεις να καταστρέψει το απόγευμα σου.

6. Κάνε κάτι που θα βοηθήσει τη μετάβασή σου από το γραφείο στο σπίτι

Για να μπεις σε relax-mode, βρες κάτι που θα σε βοηθήσει να το καταφέρεις. Για παράδειγμα, στο δρόμο της επιστροφής άκουσε μουσική, τραγούδησε ή πάρε τηλέφωνο ένα φίλο σου.

7. Άλλαξε ρούχα και διάθεση

Επειδή δεν μπορείς να μπεις σε relax-mode με τα ρούχα της δουλειάς, με το που μπεις στο σπίτι σου, άλλαξε ρούχα και φόρεσε κάτι πιο άνετο. Θα βοηθήσει και τη διάθεσή σου.

8. Πάρε τον έλεγχο στα χέρια σου

Δεν χρειάζεσαι να είσαι διαρκώς διαθέσιμος όταν φεύγεις από το γραφείο. Βάλε όρια στη δουλειά και τη ζωή σου. Αφιέρωσε χρόνο σε εσένα για να αποφορτιστείς ή να ασχοληθείς με πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία.

9. Άσε τα πράγματα της δουλειάς στο γραφείο

Φεύγοντας από το γραφείο, πάρε μόνο τα απαραίτητα και άσε πίσω το laptop και τη ατζέντα σου, γιατί δεν σου χρειάζονται. Θα δουλέψεις μήπως από το σπίτι; Προφανώς και όχι!

10. Περιόρισε τις ειδοποιήσεις

Ξέρεις ότι όλα αυτά σου δημιουργούν επιπλέον στρες; Απενεργοποίησε λοιπόν τις ειδοποιήσεις του Facebook και τα email σου και μην απαντάς αφού σχολάσεις.

11. Ξεκίνα γυμναστική

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεχνάς τα προβλήματα της δουλειάς από τη γυμναστική; Η άσκηση θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις το άγχος και την πίεση της ημέρας και θα σε γεμίσει ενέργεια! Αν πάλι βαριέσαι το γυμναστήριο, σκέψου εναλλακτικούς τρόπους άσκησης!

12. Κρύψε το εταιρικό σου κινητό

Έχεις εταιρικό κινητό; Απομακρύνοντάς το από το οπτικό σου πεδίο επιστρέφοντας σπίτι, μπορείς να απολαμβάνεις ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σου. Εξάλλου είπαμε, δεν χρειάζεται να βλέπεις τα email σου όταν είσαι σπίτι.


Αρχική δημοσίευση από Marina Khidekel, Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr