NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος: Τρεις μήνες κλειδιά για τους αντασφαλιστές

Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος: Τρεις μήνες κλειδιά για τους αντασφαλιστές

​Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι τρεις μήνες που θα καθορίσουν τις κινήσεις των αντασφαλιστών από το τέλος του 2019 μέχρι και το 2021.

Τέσσερις είναι οι μεγαλύτερες και πιο ιστορικές οργανώσεις στο κόσμο όπου συναθροίζονται οι αντασφαλιστές με ασφαλιστές, νομικούς, διαχειριστές ζημιών, συμβούλους επιχειρήσεων, εταιρείες run off, στελέχη τραπεζών, εποπτικές αρχές.

Η μία εκ των τεσσάρων μεγάλων οργανώσεων είναι γνωστή σε όλη την παγκόσμια (αντ)ασφαλιστική αγορά και γίνεται από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για 21 συναπτά χρόνια, για 19 συναπτά χρόνια έγινε στην Υδρα, πέρυσι πραγματοποιήθηκε στο νομό Μεσσηνίας στο Costa Navarino και φέτος επιστρέφει στην Υδρα.

Η μεγάλη αρχή γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο εδώ και 63 χρόνια στο Μόντε Κάρλο, για φέτος το 63ο Rendez Vous de Septembre γίνεται 7-12 Σεπτεμβρίου. Στα τέλη Σεπτεμβρίου η Ύδρα, για εφέτος γίνεται 25 – 27 Σεπτεμβρίου. Τον Οκτώβριο έρχεται το Baden – Baden στην γερμανική πόλη του κρατιδίου Βάδης Βυρτεμβέργης, για εφέτος η συνάντηση θα γίνει 20-24 Οκτωβρίου 2019 και η χρονιά κλείνει με το διεθνές συνέδριο της Σιγκαπούρης Singapore International Reinsurance Conference, SIRC, 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου.

Τα θέματα που συζητούν είναι μεν εξειδικευμένα, όμως είναι θέματα που ουσιαστικά σχετίζονται με την καθημερινότητα των επιχειρήσεων όπως είναι οι συναλλαγές από διακοπή – μεταφορά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι κίνδυνοι και η μακροπρόθεσμη διαχείριση κεφαλαίων, η ενσωμάτωση βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων κατά την διαχείριση κινδύνων, οι αναδυόμενοι κίνδυνοι, το blockchain, οι κίνδυνοι και οι απειλές στο τοπίο των cyber κινδύνων, ο καθορισμός του ρίσκου και οι επενδυτικές ευκαιρίες, οι προκλήσεις των φυσικών καταστροφών, η ενέργεια, οι εξειδικευμένες ασφαλίσεις και αξιολόγηση των εταιρειών, η ψηφιακή τεχνολογία, οι εποπτικές αρχές και η συμμόρφωση κ.α.

Στις συναντήσεις που γίνονται, οι αντασφαλιστές, με πελάτες κυρίως μεσίτες, καθορίζουν και το ύψος των αντασφαλιστικών τιμολογίων, λαμβάνοντας υπ΄όψιν το ιστορικό ζημιών καθώς και το capacity που δίνουν στην αγορά. Σημειώνεται ότι κάθε ασφαλιστική, ανάλογα με την συμφωνία που έχει, εκχωρεί μέρος του κινδύνου που έχει αναλάβει σε αντασφαλιστές προκειμένου να διασφαλίσει την κερδοφορία της και τους πελάτες της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα οι τιμές των αντασφαλίστρων είχαν πιάσει πάτο, καθώς λίγα χρόνια πριν έκαναν την είσοδο τους στην αγορά τα εναλλακτικά επενδυτικά κεφάλαια (ομόλογα καταστροφών και ILS) που έριξαν άφθονο χρήμα στην αγορά, αναγκάζοντας τους παραδοσιακούς αντασφαλιστές να ρίξουν τα τιμολόγια τους, κυρίως σε γραμμές του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων. Οι επόμενοι, ως εκ τούτου, μήνες θα είναι καθοριστικοί για την διαμόρφωση των τιμών, αρχής γενομένης από το Μόντε – Κάρλο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr