NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

AthensFashionClub: Η Καινοτομία της Ελληνικής Μόδας για δεύτερη χρονιά στην 84η ΔΕΘ

AthensFashionClub: Η Καινοτομία της Ελληνικής Μόδας για δεύτερη χρονιά στην 84η ΔΕΘ
04_09_2019 | 10:25
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Η επιτυχία της συμμετοχής της Σχολής Μόδας AthensFashionClub στην 83η ΔΕΘ συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά έχοντας να παρουσιάσει νέα πρωτότυπα Projects Φορέσιμης Τεχνολογίας και ρούχα που θα μας αφήσουν άναυδους!

Έχετε ξαναδεί ρούχο από γάλα; Από κάνναβη; Από φελό;

Όλα αυτά και πολλά ακόμα ενδύματα στο αντικείμενο Wearable Technology, όπως το ρούχο που ειδοποιεί τους πυροσβέστες για απότομη αύξηση θερμοκρασίας και το Jacket του ποδηλάτη που αναβοσβήνει αυτόματα κάθε φορά που στρίβει αριστερά ή δεξιά, θα μας παρουσιάσουν οι «guru» της Τεχνολογίας και της Οικολογικής Μόδας Bυτινίδου Μαρία και Ευάγγελος Δημητρακόπουλος.

Οι ιδρυτές της Σχολής Μόδας AthensFashionClub και της Θερμοκοιτίδας Μόδας The Fashion Gate, θα εκπροσωπήσουν την Καινοτομία στη Μόδα, στο Ελληνικό περίπτερο 12 - DIGITAL GREECE.

H Σχεδιάστρια Βυτινίδου Μαρία, διακεκριμένη από την VOGUE ITALIA για την επιχειρηματικότητά της, μιλά με ενθουσιασμό για την πρόσκλησή τους στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας για δεύτερη συνεχή χρονιά και ένα από τα σημαντικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη :

«Η πρόσκληση της συμμετοχής μας να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στο αντικείμενο της Μόδας και της Εκπαίδευσης ήρθε για μία ακόμη χρονιά από τους Industry Disruptors-Game Changers και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Στην 83η ΔΕΘ, το περίπτερο 12 Digital Greece, ήταν πραγματικά Silicon Valley!

Χιλιάδες επισκέπτες, επιχειρήσεις παγκόσμιου βεληνεκούς, τεχνολογίες αιχμής, εκδηλώσεις, ομιλίες, συνεχή προβολή από τα media, 100 ελληνικές startups και το πρόσωπο μίας άλλης Ελλάδας που πρωτοπορεί και δείχνει εξωστρέφεια, διεθνοποίηση, δικτύωση ανάπτυξη εγχώριας επιχειρηματικότητας, πολιτισμό!

Ο κόσμος που είδε τα ρούχα που παρουσιάσαμε, όχι μόνο εντυπωσιάστηκε αλλά και μας έδινε συγχαρητήρια για την προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε ένα career path για τους αποφοίτους μας προς το εξωτερικό. Η Θερμοκοιτίδα Μόδας The Fashion Gate, είναι η μοναδική στην Ελλάδα και έχει ως στόχο την Επιχειρηματική ανάπτυξη των νέων δημιουργών και την προώθηση των προϊόντων τους σε διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό. Δύο συνεχόμενες χρονιές συμμετείχαμε με επιτυχία με 15 νέους δημιουργούς στην διεθνή έκθεση STYL-KABO και πλέον οι συλλογές τους προωθούνται μέσω Showroom στην Πράγα.

Παράλληλα είναι γνωστό ότι κατέχουμε ως Σχεδιαστές Μόδας διεθνείς διακρίσεις στο αντικείμενο της Φορέσιμης Τεχνολογίας από το 2013 και είμαστε η μοναδική Σχολή στην Ελλάδα που εκπαιδεύει τους σπουδαστές της στην δημιουργία ενδυμάτων με ειδικές χρήσεις. Αυτή η γνώση μπορεί να δώσει στους νέους δημιουργούς μία τρομερή ώθηση και διακρίσεις για καριέρα στο εξωτερικό. Τα ρούχα Φορέσιμης Τεχνολογίας θυμίζουν για κάποιους ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Η αλήθεια είναι ότι για εμάς, αυτό το μέλλον έχει ήδη έρθει «στην πόρτα μας».

Η Καινοτομία μας στο σχεδιασμό ένδυσης μας έχει δώσει τον τίτλο του πιο Καινοτόμου Fashion Brand στην Ελλάδα από τον διεθνή οργανισμό Premiere Vision-Paris, ενώ ο παγκόσμιος Αccelerator StartupBootcamp High Tech XL στο Εindhoven της Ολλανδίας μας κατέταξε στις 20 καλύτερες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας μόδας παγκοσμίως.Επίσης, αποτελούμε μέλος του προγράμματος Orange Grove της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η Ελλάδα έχει εξαιρετικά ταλέντα στο Design, πρέπει όμως να ακολουθήσει τους ρυθμούς των Διεθνών εξελίξεων και να αποκτήσει εξωστρέφεια.

Στην 84η ΔΕΘ προσκαλούνται όλοι όσοι αγαπούν τη Μόδα, την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία να επισκεφτούν στο περίπτερο και να συζητήσουν το όραμα και τις προοπτικές ανάπτυξης σε Ελλάδα και Εξωτερικό!’

Οι δράσεις της AthensFashionClub στην ΔΕΘ είναι ποικίλες:

  • Ομιλία με θέμα «Fashion Avatars - A new concept for Business»
  • Ομιλία με θέμα «Βusiness growth in the Fashion Industry»
  • Eνημέρωση για τα προγράμματα E-LEARNING στη Μόδα
  • Ενημέρωση για τη δράση της Θερμοκοιτίδας Μόδας The Fashion Gate και έναρξη του 3ου κύκλου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης
  • Δυνατότητα Χρηματοδότησης Fashion Startups με 10,000 ευρώ μέσω του προγράμματος WORTH PROJECT.
  • Workshop με θέμα: 'How to create a Succesful Business Model Canvas for Fashion'

Mέσα σε ένα δίωρο θα πραγματοποιηθεί ένα μικρό εργαστήριο επιχειρηματικότητας για Νέους Επιχειρηματίες Μόδας. Θα περιγραφεί πως μπορεί ένας μελλοντικός επιχειρηματίας Μόδας να ξεκινήσει την επιχείρησή του με την καλύτερη δυνατή οργάνωση, να κάνει μελέτη επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας σχετικά με το προϊόν του, να βρει το προφίλ του πελάτη του, την αξία του προϊόντος του στην αγορά και πως να σχεδιάσει το μοντέλο λειτουργίας της επιχείρησης έτσι ώστε να είναι βιώσιμη. Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να φέρει την δική του επιχειρηματική ιδέα και να εργαστεί πάνω σε αυτήν. Το εργαστήριο θα είναι διαδραστικό για όλους και στο τέλος θα γίνει παρουσίαση στην πιο Καινοτόμα Fashion Business Idea.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr