NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Facebook Libra: Η Ε.Ε. εξετάζει την πιθανότητα αθέμιτου ανταγωνισμού

Facebook Libra: Η Ε.Ε. εξετάζει την πιθανότητα αθέμιτου ανταγωνισμού

Οι αντιμονοπωλιακές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μελετούν την απάντηση της γνωστής πλατφόρμας Facebook στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα, η εποπτική αρχή της Ένωσης, με στόχο την καταπολέμηση ενδεχόμενου σχηματισμού μονοπωλίων, εξέφρασε την Τετάρτη την ανησυχία της σχετικά με την μετάβαση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης προς τον χώρο της παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Σε δήλωση της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Ευρωπαία Επίτροπος Margrethe Vestager υποστήριξε πως «η εις βάθος διερεύνηση του νέου ψηφιακού νομίσματος κρίνεται αναγκαία, παρά το γεγονός πως το Libra, το οποίο και υποστηρίζεται από 4 επίσημα νομίσματα, δεν είναι ακόμα διαθέσιμο προς χρήση».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ικανότητα της Ε.Ε. να εξετάζει καινούριες υπηρεσίες προτού εκείνες γίνουν ανοιχτές στο κοινό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Vestager επισημαίνει ότι «η έρευνα αφορά το βαθμό που είναι πιθανοί ενδεχόμενοι κίνδυνοι για τον ελεύθερο ανταγωνισμό, ώστε να είμαστε έτοιμοι για άμεση παρέμβαση αν αυτή κριθεί απαραίτητη».

Τον προηγούμενο μήνα, η Ευρωπαία Επίτροπος απέστειλε ερωτηματολόγια προς τα 28 μέλη του Συνδέσμου Libra στη Γενεύη, ο οποίος και θεσπίστηκε για την διαχείριση του κρυπτονομίσματος. Επιπλέον, η Ε.Ε. ερευνά κατά πόσο τα σχετιζόμενα με το Libra προϊόντα θα ενσωματωθούν σε υπηρεσίες του Facebook όπως το WhatsApp, το Messenger, το Instagram καθώς και το ποιος θα έχει στην κατοχή του τα δεδομένα των χρηστών.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr