NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Επτά ευρωπαϊκά mobile συστήματα συνασπίζονται για την διαλειτουργικότητα

Επτά ευρωπαϊκά mobile συστήματα συνασπίζονται για την διαλειτουργικότητα

Ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών μέσω mobile από την Ελβετία, Twint, ανακοίνωσε τη δημιουργία του European Mobile Payment Systems Association (EMPSA), ο οποίος θα εδρεύει στη Ζυρίχη. Τα άλλα μέλη του είναι τα συστήματα πληρωμών του Βελγίου (Bancontact Payconiq Company), της Γερμανίας / Αυστρίας (Bluecode), της Φινλανδίας / Δανίας (MobilePay), της Πορτογαλίας (SIBS / MB Way), της Σουηδίας (Swish) και της Νορβηγίας (Vipps).

Επικεφαλής του EMPSA είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Twint, Soren Mose. Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής και CFO της εταιρείας, Anton Stadelmann, θα ενεργήσει ως γενικός γραμματέας. Οι αρμοδιότητές του περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό της διαλειτουργικότητας των συστημάτων πληρωμών μέσω κινητών επικοινωνιών πέραν των εθνικών συνόρων.

Συνολικά, οι επτά εταιρείες μέλη έχουν περίπου 25 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, πάνω από 1 εκατομμύριο σημεία αποδοχής και υπάρχουν περίπου 350 τράπεζες που υποστηρίζουν τα συστήματα τους.

Μεσοπρόθεσμα, η Ένωση σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν όλα τα μεμονωμένα συστήματα σε κάθε χώρα μέλος. Ο EMPSA έχει ήδη συστήσει ομάδα εργασίας για την αναθεώρηση των τεχνικών πτυχών της διαλειτουργικότητας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr