NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Νέος Κύκλος του Diploma in Evidence-based Coaching από το Athens Coaching Institute

Νέος Κύκλος του Diploma in Evidence-based Coaching από το Athens Coaching Institute

Το Athens Coaching Institute και ο Χαράλαμπος Πετράς ανακοίνωσαν την έναρξη του νέου κύκλου για το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Coaching, Diploma in Evidence-based Coaching – EMCC & AC Accredited, τον Οκτώβριο του 2019.

Πρόκειται για ένα μονοετές, βιωματικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, διπλά πιστοποιημένο από το European Mentoring & Coaching Council και το Association for Coaching στο επίπεδο του επαγγελματία coach / συμβούλου (Practitioner / Professional).

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από ομάδα πιστοποιημένων εκπαιδευτών με 10 χρόνια εμπειρίας.

Στοχεύει στην μετεκπαίδευση αποφοίτων ΑΕΙ, ΤΕΙ & Κολλεγίων σε επιδεξιότητες, στάσεις και πρακτικές τεχνικές του Coaching, της Ψυχολογίας, της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, της Συμβουλευτικής Αύξησης Επιδόσεων και Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών. Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν με πραγματικούς πελάτες και ως απόφοιτοι θα είναι έτοιμοι να ασκήσουν τo Coaching σε ιδιώτες, επαγγελματίες, στελέχη και επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δύο κύκλους: ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει 7 Διήμερα Βιωματικά Εργαστήρια (workshops) και ο δεύτερος την υποχρεωτική πρακτική άσκηση.

Προαπαιτούμενα εγγραφής

Για την εγγραφή στο πρόγραμμα και τη συμμετοχή στη βιωματική ομάδα εκπαίδευσης απαιτείται Ακαδημαικός Τίτλος Σπουδών από ΑΕΙ, ΑΤΕΙ ή Κολλέγια που συνεργάζονται με ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού στους τομείς της Οικονομίας Διοίκησης, των Κοινωνικός & Ανθρωπιστικών Σπουδών, και η άριστη γνώση αγγλικών.

Οι ενδιαφερόμενοι αποστέλλουν βιογραφικό και καλούνται σε προσωπική συνέντευξη στην οποία πραγματοποιείται μια αμοιβαία γνωριμία. Η προσωπική συνέντευξη εστιάζει στην επιθυμία για συμμετοχή σε βιωματική ομάδα, τη δέσμευση στους κανόνες, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε υποψηφίου και τη γνωριμία με τις αρχές και την κουλτούρα της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, του επιστημονικά τεκμηριωμένου Coaching και της Ψυχολογίας.

Πιστοποίηση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 250 διδακτικές ώρες, είναι το μοναδικό διπλά πιστοποιημένο στο επίπεδο του Επαγγελματία, δηλαδή του Practitioner, από το European Mentoring & Coaching Council και από το Association for Coaching. Οι απόφοιτοι μπορούν να προχωρήσουν στην ατομική τους πιστοποίηση από τον EMCC και τον AC στο επίπεδο του Accredited Practitioner Coach / Accredited Professional Coach / Accredited Executive Coach / Master & Master Executive Coach, συμπληρώνοντας τις απαραίτητες ώρες πρακτικής και εποπτείας.

Πρακτική άσκηση

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενου καλούνται να υλοποιήσουν τουλάχιστον 40 ώρες πρακτικής άσκησης εκτός τάξης. Μετά το πέρας του βιωματικού κύκλου, ασκούνται με πραγματικούς πελάτες – εθελοντές, με τους οποίους ξεκινούν και ολοκληρώνουν μία coaching συνεργασία. Οι τελειόφοιτοι Σύμβουλοι καλούνται να επιδείξουν επαγγελματισμό, συνέπεια και ηθική ώστε να εφαρμόσουν επιτυχώς όλα όσα έχουν μάθει. Πιο συγκεκριμένα, η πρακτική άσκηση περιλαμβάνει:

  • Ατομικές συνεδρίες με πραγματικούς πελάτες εκτός τάξης.
  • Εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας και Καλής Πρακτικής.
  • Ομαδική εποπτεία εντός τάξης.
  • 3 συνεδρίες ατομικής μελέτης και εποπτείας.
  • Εκπόνηση περιπτωσιακής μελέτης (Case Study).

Η πρακτική άσκηση των εκπαιδευόμενων υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος GROWTH του Athens Coaching Institute. Οι τελειόφοιτοι ασκούνται με στελέχη επιχειρήσεων, νέους επιχειρηματίες και επιστήμονες, βοηθώντας τους να επιτύχουν τους στόχους τους, να διαχειριστούν την αλλαγή τους, να σχεδιάσουν το πλάνο ανάπτυξής τους και να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες

Χρονοδιάγραμμα και ημερομηνίες διεξαγωγής

  • 19 – 20 Οκτωβρίου 2019 (Έναρξη Προγράμματος)
  • 2 – 3 Νοεμβρίου 2019.
  • 23 – 24 Νοεμβρίου 2019.
  • 14 – 15 Δεκεμβρίου 2019.
  • 11 – 12 Ιανουαρίου 2020.
  • 8 – 9 Φεβρουαρίου 2020.
  • 7-8 Μαρτίου 2020.
  • Πρακτική άσκηση: Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2020.
  • Κατάθεση τελικών εργασιών: Σεπτέμβριος 2020.

Early booking (-450€): 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Πληροφορίες εγγραφές:
210 8062954, Athens Coaching Institute, καθημερινά 10:00 – 14:00.

Δείτε εδώ την ιστοσελίδα του προγράμματος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr