NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους άνεργους νέους πτυχιούχους στην ΕΕ

Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους άνεργους νέους πτυχιούχους στην ΕΕ

Έρευνα του Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ), αναφορικά με το συσχετισμό εκπαίδευσης και απασχόλησης για το 2018, παρουσιάστηκε σήμερα, στο πλαίσιο των δράσεων της ΓΣΕΕ ενόψει της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Βάσει της έρευνας παρουσιάστηκαν ορισμένοι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες δείκτες που αντικατοπτρίζουν τα δεδομένα στην αγορά εργασίας σε συνάρτηση με το εκπαιδευτικό επίπεδο του εργατικού δυναμικού.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της ΕΕ στις ηλικίες 20-34 σε απασχολούμενους οι οποίοι κατέχουν τίτλο σπουδών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και σε εκείνους που έχουν ολοκληρώσει την Δευτεροβάθμια (69,6% και 55,3% αντίστοιχα).

Όσον αφορά στο μέσο καθαρό εισόδημα, αυτό υπολείπεται των περισσότερων χωρών της Ευρώπης των 28 ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου. Πιο αναλυτικά, την περίοδο 2009-2018, οι απασχολούμενοι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου έχουν δει μειώσεις της τάξης του -36,6%, οι απασχολούμενοι μέσου επίσης -36,6% ενώ οι μειώσεις στις απολαβές των απασχολουμένων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο ανέρχεται στο -37,3%

Οι άνεργοι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανέρχονται στο 19,9% στις ηλικίες 25-39 ενώ πρωτιά σημειώνει η χώρα μας και στους μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 15-29 του ίδιου μορφωτικού επιπέδου.

Ανησυχητική κρίνεται η αναντιστοιχία προσόντων και δεξιοτήτων σε εργαζόμενους από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που φτάνει το 33,9% Τέλος, το 20,5% των αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ηλικίας 25-34 βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr