NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Nissan: Την παραίτηση του αναμένεται να υποβάλλει ο CEO του ομίλου

Nissan: Την παραίτηση του αναμένεται να υποβάλλει ο CEO του ομίλου
09_09_2019 | 12:14 09_09_2019 | 12:18
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Την πρόθεση του να παραιτηθεί έκανε γνωστή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Hiroto Saikawa. Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της ομολογίας του Saikawa σχετικά με την παράτυπη και υπερκοστολογημένη αποζημίωση που έλαβε αυτός και άλλα μεγαλοστελέχη του ιαπωνικού ομίλου.

Η επικείμενη παραίτηση του Saikawa συνιστά μια ακόμη προσπάθεια της εταιρίας να αντιμετωπίσει τα κατάλοιπα της σύλληψης του πρώην προέδρου Carlos Ghosn με την κατηγορία της οικονομικής δυσπραγίας, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η καθημερινή επιχειρηματική εφημερίδα '«Nikkei»'.

Σε δήλωσή του, ο μέχρι τώρα CEO της Nissan, εξέφρασε την επιθυμία του να παραδώσει το τιμόνι της εταιρίας σε μια νέα γενιά εκτελεστικών υπαλλήλων ενώ έχει ήδη ενημερώσει τους συναδέλφους του για την απόφαση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ομολόγησε πως έλαβε δεκάδες εκατομμύρια γεν, μέσω μιας συστηματικής σκευωρίας η οποία και επιβράβευε με μπόνους τους διευθυντές σε περίπτωση αύξησης της μετοχικής αξίας του ομίλου.

Ο Greg Kelly, πρώην διοικητικό στέλεχος της Nissan, ο οποίος και συνελήφθη μαζί με τον πρώην πρόεδρο Ghosn, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του τον Ιούνιο, πως ο Saikawa μεθόδευσε την μετοχική αξία του ομίλου προκειμένου να λάβει ως μπόνους 47 εκατομμύρια γεν. (399.000 ευρώ)

Με πληροφορίες από Guardian

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr