NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Κορκίδης: «Η αγορά περιμένει να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το “τολμηρό” αναπτυξιακό σχέδιο»

Κορκίδης: «Η αγορά περιμένει να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το “τολμηρό” αναπτυξιακό σχέδιο»

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ. Β. κορκίδης, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, στην πρώτη του ΔΕΘ, δεσμεύτηκε να στηρίξει το επιχειρείν δίνοντας οικονομικά κίνητρα ενώ κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο να ανταποκριθεί στο σύνθημα «Ανάπτυξη για όλους και παντού».

Προτεραιότητα της κυβέρνησης όπως δήλωσε, είναι η προσέλκυση και ολοκλήρωση επενδύσεων καθώς επίσης και οι μειώσεις φόρων και επιβαρύνσεων στην εργασία, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην αγορά, η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και ο περιορισμός της γραφειοκρατίας. Παράλληλα οριοθετήθηκε ένα ετήσιο χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων, παρουσιάστηκαν τα 15 κοστολογημένα μέτρα φοροελαφρύνσεων, όπως επίσης και η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον Β. Κορκίδη, «το "καλάθι" της ΔΕΘ είχε δεσμεύσεις εκατέρωθεν, αμοιβαία εμπιστοσύνη, περισσότερη αξιοπιστία και αλήθειες σε 4 πεδία ενεργειών, της φορολογίας, των επενδύσεων, των εργασιακών και του ψηφιακού κράτους». Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι «η αγορά περιμένει να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το "τολμηρό" αναπτυξιακό σχέδιο με τους 7 άξονες ισχυρής ώθησης στο επιχειρείν του τόπου» ενώ ανέφερε ότι η επιμελητηριακή κοινότητα είναι αισιόδοξη ότι οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν και στα τέσσερα πεδία δράσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr