NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

JPMorgan: Δείκτης για τον αντίκτυπο των tweets του Trump στην αγορά

JPMorgan: Δείκτης για τον αντίκτυπο των tweets του Trump στην αγορά

Την δημιουργία δείκτη για την μέτρηση και εκτίμηση των tweet του Αμερικάνου Προέδρου στο επιτόκιο δανεισμού, το οποίο και βρίσκεται σε άνοδο, αποφάσισαν αναλυτές της JPMorgan.

Ο δείκτης «Volfefe» συνιστά μια χιουμοριστική λεξιπλασία των λέξεων Volatitility (Μεταβλητότητα) και της περίφημης και δίχως νόημα ανάρτησης «covfefe» που εμφανίστηκε στο προσωπικό λογαριασμό του Donald Trump.

Ωστόσο, ο δείκτης υποδηλώνει την πραγματική επίδραση των tweet στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Βάσει της έρευνας των αναλυτών, λέξεις όπως '«Κίνα», «δισεκατομμύριο», «προϊόντα», «Δημοκρατικοί» και «σπουδαία» επιφέρουν μεταβολές και επηρεάζουν άμεσα τις τιμές.

Η ομάδα των αναλυτών, υπό την εποπτεία του Josh Younger και Munier Salem, σημειώνει πως «η εμπορική και νομισματική πολιτική απασχολούν όλο και περισσότερο την εκτελεστική εξουσία και οποιοδήποτε θέμα, από απλές, χάριν εντυπώσεων, κινήσεις μέχρι ημιεπίσημες προθέσεις πραγματικής πολιτικής διαδίδονται άμεσα και σε διεθνές επίπεδο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ως εκ τούτου, ποικίλα κεφαλαιακά προϊόντα από απλές ονομαστικές μετοχές μέχρι σύνθετα μακροοικονομικά παράγωγα βλέπουν τη δυναμική των τιμών τους να εξαρτάται από μερικά tweet.

Ο Donald Trump αναρτά κατά μέσο όρο περίπου 10 tweet ανά ημέρα από τις αρχές του 2016, με περισσότερα από 10,000 να ακολουθούν την ορκωμοσία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Bloomberg

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr