NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Αρχίζει η λειτουργία της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Αρχίζει η λειτουργία της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

«Το κράτος οφείλει να έχει συνέχεια. Πρέπει να δούμε την πολιτική ως σκυταλοδρομία και όχι ως αγώνα δρόμου», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην εναρκτήρια εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΑΒΙ) που διοργάνωσε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Ο κ. Γεωργιάδης έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης να συνεχίσει και να αναπτύξει ότι σωστό έχει γίνει στο παρελθόν προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. «Οτιδήποτε καλό έχει συμβεί από το παρελθόν δεν σταματάει επειδή υπάρχει κυβερνητική αλλαγή».

Με τη σειρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, προσέθεσε ότι «η κατοχύρωση κάποιου πνευματικού δικαιώματος φέρνει όφελος σε αυτόν που κατοχυρώνει το σήμα, αλλά δίνει και ένα κίνητρο να προχωρήσει η τεχνολογία παραπέρα, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της Ακαδημίας για να υπάρχουν και στη χώρα μας τα εξειδικευμένα εκείνα στελέχη που θα διευκολύνουν τους επιχειρηματίες, νέους και παλιούς, στην κατοχύρωση της πνευματικής τους ιδιοκτησίας και των εμπορικών σημάτων τους.»

Εν συνεχεία, ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, τόνισε πως πρόκειται για μια συστηματική προσπάθεια και ένα σημαντικό βήμα για την ίδρυση της ακαδημίας. «Χαίρομαι για το πώς υποδέχθηκε την προσπάθεια αυτή η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να ωφεληθεί η κοινωνία» ήταν τα λόγια του κ. Πιτσιόρλα.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός, επεσήμανε πως «στη διεθνή κοινότητα, η τάση είναι να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο οι καταθέσεις σημάτων, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση των καταθέσεων αφορά στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα, και από αυτές τις χώρες είναι και η μεγαλύτερη εισροή πατεντών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτούμε πού θα τοποθετηθεί η χώρα μας» προσθέτοντας «ότι οι εφαρμογές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης δείχνουν επιθετική άνοδο της τεχνολογίας, όχι μόνο στην κατάθεση σημάτων αλλά και στις ανάγκες που δημιουργούνται για τον έλεγχο αυτών των εγγράφων και πατεντών.»

Η Ελληνική Ακαδημία ΒΙ πρόκειται να λειτουργεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΟΔΕ), με ομόλογες ακαδημίες άλλων κρατών και με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ), με ανώτατα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς, επιφορτισμένους με συναφή ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr