NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Παρίσι: Υπό εισαγγελική διερεύνηση ο επικεφαλής της General Electric

Παρίσι: Υπό εισαγγελική διερεύνηση ο επικεφαλής της General Electric
11_09_2019 | 12:36 11_09_2019 | 17:48
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Έρευνα διεξάγει η εισαγγελική Αρχή του Παρισιού βάσει ισχυρισμών για ανάρμοστη απόκτηση τόκων από τον Hugh Bailey, επικεφαλής της General Electric στη Γαλλία, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε σύμβουλος του τότε υπουργού Οικονομικών Emmanuel Macron.

Με τη σειρά της, η General Electric χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «εντελώς αβάσιμους» αλλά προτίθεται να συνεργαστεί με την έρευνα. Ο Benjamin Van Gaver, δικηγόρος του κ. Bailey, αρνείται τις κατηγορίες για τον πελάτη του τονίζοντας πως «η έναρξη της έρευνας δίνει την ευκαιρία στον κ. Bailey να παράσχει στις Αρχές όλα τα απαραίτητα πειστήρια έναντι των κατηγοριών στο πρόσωπό του».

Η διεξαγόμενη έρευνα ξεκίνησε κατόπιν νομικής καταγγελίας από τnν οικολόγο νομοθέτη Delphine Batho, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Η κ. Batho δήλωσε στο Reuters πως ανακάλυψε κρατική βοήθεια προς την GE ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, κατά τη θητεία της ως νομοθέτης το 2016, στα πλαίσια συμβολαίου μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα, προσέθεσε πως «ο κ. Bailey ήταν υπεύθυνος για τον διαμοιρασμό της βοήθειας εκείνη τη στιγμή, αλλά προσελήφθη ένα χρόνο αργότερα από την GE σε πόστο δημοσίων σχέσεων. Κατά την γαλλική νομοθεσία, δεν τήρησε την υποχρεωτική τρίχρονη αποχή για δημοσίους υπαλλήλους από εταιρείες με τις οποίες έχουν συνεργαστεί κατά το παρελθόν.

Από το 2014 έως το 2016 ο κ. Bailey υπήρξε σύμβουλος του τωρινού Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr