NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Βραδιά του Ερευνητή 2019: Μια γιορτή για την έρευνα και την επιστήμη

Βραδιά του Ερευνητή  2019: Μια γιορτή για την έρευνα  και την επιστήμη
11_09_2019 | 13:05 13_09_2019 | 16:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

1.500.000 επισκέπτες σε 370 πόλεις της Ευρώπης συμμετέχουν, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, στη Βραδιά του Ερευνητή

Η «Βραδιά του Ερευνητή» - μια μεγάλη γιορτή για την έρευνα και την επιστήμη - είναι ένας Ευρωπαϊκός θεσμός που έχει σαν στόχο την ανάδειξη του ρόλου του Ερευνητή και την εξοικείωση του κοινού με τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας.

Η φετινή Βραδιά διοργανώνεται σε όλη την Ευρώπη και σε εννέα πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Κόρινθο), την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Με το μήνυμα «Επιστήμη για όλους - Επιστήμη για ΣΕΝΑ» η έρευνα θα ανοίξει τις πόρτες της στο ευρύ κοινό, με τρόπο απλό, κατανοητό και απολαυστικό.

Στην Αθήνα, η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254), 17.00 – 24.00, με είσοδο ελεύθερη. Διοργανωτές είναι τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα της Αττικής ενώ συμμετέχουν πολλές ακόμα επιστημονικές ενώσεις και φοιτητικές και μαθητικές ομάδες.

Παράλληλα, τα Ερευνητικά Κέντρα διοργανώνουν μικρότερες και πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις (pre-events) λίγο πριν τη «Βραδιά του Ερευνητή». Συγκεκριμένα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (23/9), το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (25/9), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (20/9), το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (26/9) θα παρουσιάσουν σειρά επιστημονικών δρώμενων στους φιλόξενους χώρους τους, ενώ το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» θα επιδείξουν σημαντικές ερευνητικές πρωτοβουλίες στο Λαύριο (20/9). Στόχος τους, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας, να γνωρίσουν από κοντά το επιστημονικό έργο τους και να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους της έρευνας.

Ο χώρος της γνώσης σε προσκαλεί να τον ανακαλύψεις μέσα από ποικίλες και πρωτότυπες, δράσεις και για μια ακόμη χρονιά η έρευνα θα σε ταξιδέψει παντού αποκαλύπτοντας τα μυστικά της!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr