NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Apple θα συνεισφέρει σε τρεις ιατρικές έρευνες

Η Apple θα συνεισφέρει σε τρεις ιατρικές έρευνες

Η Apple ανακοίνωσε πως θα επιβλέψει τρεις καινούριες ιατρικές μελέτες, σε πεδία που ποικίλουν από την υγεία των γυναικών μέχρι την τεχνολογία ακοής και τα προβλήματα κινητiκότητας, χρησιμοποιώντας δεδομένα από συσκευές πελατών που δέχθηκαν να συμμετάσχουν.

Η ανακοίνωση συνιστά συνέχεια της εισόδου της Apple στο χώρο της υγείας με πρωτοβουλίες όπως ιατρικές μελέτες, ιατρικό hardware και αντίστοιχες εφαρμογές. Δεκάδες υπαλλήλων έχουν προσληφθεί στον τομέα υγείας της εταιρείας κατά τα τελευταία πέντε χρόνια συμπεριλαμβανομένων γιατρών, μηχανικών και επιστημόνων. Επικεφαλής του τμήματος υγείας είναι ο υψηλόβαθμος διοικητικός σύμβουλος Jeff Williams, με τον CEO του ομίλου Tim Cook να δηλώνει πως «οι καινοτομίες της Apple στο χώρο της υγείας θα αποτελέσουν την σπουδαιότερη συνεισφορά στην ανθρωπότητα».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple ασχολείται με ιατρική έρευνα. Το τμήμα υγείας έχει στο παρελθόν διεξάγει έρευνα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Stanford σχετικά με το πώς η τεχνολογία των smartwatch μπορεί να παρακολουθεί την καρδιά. Η έρευνα αυτή συνέβαλε στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της εφαρμογής ηλεκτροκαρδιογραφήματος που έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει καρδιακές αρρυθμίες.

Ο όμιλος έχει επίσης ανακοινώσει την υποστήριξη μελετών σε τομείς όπως ο αυτισμός και το Πάρκινσον, ενώ όλες θα γίνουν σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr