NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Αγροτική Ανάπτυξη
ανάγνωση

Σκρέκας: Η καινοτομία ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα

Σκρέκας: Η καινοτομία ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα

Για τις ευκαιρίες που προσφέρει η καινοτομία στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα, συζήτησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, κατά την επίσκεψή του σε συνεταιρισμούς ορυζοπαραγωγών στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Σκρέκας επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Εταιρικής Αγροτικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ Α.Ε.) στη Σίνδο, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων. Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, καθώς και τις προκλήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση για τη στήριξη των συνεργατικών σχημάτων και υπογράμμισε ότι η οργάνωση των αγροτών σε μεγάλα και ισχυρskrekas_kainotomiaά συλλογικά σχήματα θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική τους δύναμη, ώστε να επιτύχουν καλύτερες τιμές πώλησης των προϊόντων τους με χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Σκρέκας επισκέφθηκε στη Χαλάστρα μία από τις πιο καινοτόμες φάρμες παραγωγής ρυζιού στην Ευρώπη. Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύει ότι οι Έλληνες αγρότες μπορούν να ανταγωνιστούν τους καλύτερους και να παράγουν υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα με χαμηλό κόστος, εφαρμόζοντας συστήματα ευφυούς γεωργίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκρέκας βρέθηκε στις εγκαταστάσεις των συνεταιρισμών ορυζοπαραγωγών, Α.Σ. Χαλάστρας Α΄ και Α.Σ. Χαλάστρας Β'. Σημειώνεται ότι από τους αγρότες που είναι μέλη των δύο συνεταιριστικών οργανώσεων προέρχεται το 75% της εγχώριας παραγωγής ρυζιού.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, τον Πρόεδρο της ΕΑΣΘ Χρήστο Τσιχήτα και τον Γενικό Διευθυντή της ΕΑΣΘ Κώστα Γιαννόπουλο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr