NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

«Δυναμικό παρόν» από τα βασικά βιοτεχνικά επιμελητήρια της χώρας στη ΔΕΘ

«Δυναμικό παρόν» από τα βασικά βιοτεχνικά επιμελητήρια της χώρας στη ΔΕΘ
Φωτογραφία: Οι προέδροι των τριων Βιοτεχνικών Επιμελητηριων, κ.κ. Παυλος Ραβάνης- ΒΕΑ, Αναστάσιος Καπνοπώλης - Β.Ε.Θ. και Ανδριανός Μιχάλαρος - Β.Ε.Π.
11_09_2019 | 16:40 11_09_2019 | 17:45
epixeiro icon Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια, Events

Την ανασύνταξη του παραγωγικού κόσμου της χώρας αλλά και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής συνιστά η κοινή συμμετοχή των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά στην 84η ΔΕΘ. Αυτήν την επισήμανση έκανε ο πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, ο οποίος ήρθε σε επαφή με κυβερνητικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας αλλά και με εκπροσώπους ξένων αντιπροσωπειών.

Σταθερό βήμα για την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της παρουσίας των μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά χαρακτηρίστηκε από εκθέτες, αλλά και από επισκέπτες η ισχυρή παρουσία του ΒΕΠ στο ενιαίο περίπτερο των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ.

Τουλάχιστον δύο υπουργοί, οι Υπουργοί Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζαββός, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος,δεκάδες βουλευτές αλλά και εκατοντάδες επιχειρηματίες, επενδυτές και εκπρόσωποι ξένων βιομηχανιών επισκέφθηκαν το βιοτεχνικό περίπτερο. Αντάλλαξαν απόψεις σχετικώς με το νέο τοπίο που διαμορφώνεται για την θωράκιση επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να δουν περισσότερες από τριάντα βιοτεχνίες με έντονη παραγωγική δραστηριότητα και εξαγωγές.

Σχετικά με τα πρώτα συμπεράσματα από τη συμμετοχή των βιοτεχνικών επιμελητηρίων στη ΔΕΘ, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος δήλωσε: «Η βιοτεχνία δίνει ηχηρό παρόν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ο Πειραιάς δίνει ένα ισχυρό στίγμα για την ανασυγκρότηση της βιοτεχνικής παραγωγής από την οποία θα προκύψει πραγματική ανάπτυξη.

»Μαζί με το ΒΕΠ και τα άλλα δύο βιοτεχνικά επιμελητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν έρθει επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φωτοβολταϊκά, κατασκευές κτηρίων, παραγωγή πλαστικών, μεταλλουργία, ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, χυτεύσεις, παραγωγή και επεξεργασία τροφίμων. Αυτό επιβεβαιώνει την ανάγκη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της αποκαλούμενης ‘μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας’.

»Ο παραγωγικός μετασχηματισμός της χώρας περνά μέσα από τη βιοτεχνία κι αυτό φάνηκε από τις επαφές που είχαμε με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης, οι οποίοι όχι μόνο έδειξαν ότι γνωρίζουν τις παρεμβάσεις μας στα θέματα που αφορούν στα ναυπηγεία και το παραγωγικό μέλλον τους, αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης της τεχνικής εκπαίδευσης αφού υπάρχει άμεση ανάγκη για τριακόσιες θέσεις καταρτισμένων τεχνικών στην αεροπορική βιομηχανία.

Το μήνυμά μας είναι σαφές: Η παραγωγή αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από την κρίση εφ’ όσον θα υπάρχει διάθεση για συνέργειες και έμπρακτη διάθεση υποστήριξης από την Πολιτεία».

Από το ΒΕΠ συμμετείχαν τα μέλη του δ.σ. κ.κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Φανουργάκης, Βασίλης Κανακάκης, Σταύρος Καλογερόπουλος, Γεώργιος Μπαλκάμος, Αντιγόνη Λίοση, Δήμητρα Νάστου. Αντωνία Καρακατσάνη, ο Δ/ντης Β.Ε.Π., κ.Μιχάλης Γιάγκας, η ειδική σύμβουλος κ. Βίκυ Μαυρομμάτη και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας & ΜΜΕ κ. Χάρης Λαζαρόπουλος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr