NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Wolt: Τι αλλάζει από 14 Σεπτεμβρίου στις πληρωμές για delivery φαγητού

Wolt: Τι αλλάζει από 14 Σεπτεμβρίου στις πληρωμές για delivery φαγητού
11_09_2019 | 16:56 11_09_2019 | 17:45
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Με ανακοίνωση της, η γνωστή υπηρεσία delivery φαγητού Wolt ενημέρωσε για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στον τρόπο που πραγματοποιούνται οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην πλατφόρμα της, λόγω έναρξης ισχύος νέας Ευρωπαϊκής οδηγίας.

Αναλυτικά και όπως αναφέρει, σε σχετική μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η εταιρεία:

Από αυτό το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου όλες οι ηλεκτρονικές πληρωμές (όχι μόνο στη Wolt) θα απαιτούν “Ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη” λόγω έναρξης ισχύος νέας Ευρωπαϊκής οδηγίας σε όλη την ΕΕ.

Τι σημαίνει αυτό για τις πληρωμές σου στη Wolt:

Όταν βάζεις μια παραγγελία στη Wolt, ίσως χρειαστεί να ακολουθήσεις επιπλέον βήματα για να επιβεβαιώσεις την ταυτότητα σου.

  1. Τα βήματα εξαρτώνται από την τράπεζα σου και ενδέχεται να περιλαμβάνουν την εισαγωγή στην εφαρμογή της τράπεζας, δακτυλικό αποτύπωμα, κτλ.
  2. Πρακτικά, όλες οι παραγγελίες άνω των 30€ και κάθε 6η παραγγελία, θα απαιτούν ισχυρή ταυτοποίηση.
  3. Η διαδικασία πληρωμής θα γίνει πιο αργή και περίπλοκη. Η νομοθεσία της ΕΕ είναι κάτι που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε, ωστόσο ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση.

Τι προτείνουμε να κάνεις:

  1. Έλεγξε πως εφαρμόζει την ευρωπαϊκή οδηγία η τράπεζα σου (για παράδειγμα μπορείς να ψάξεις στο Google ‘’PSD [το όνομα της τράπεζάς σου]”)
  2. Εγκατάστησε πιθανές εφαρμογές και μέτρα ασφαλείας που απαιτεί η τράπεζά σου.
  3. Βεβαιώσου ότι η εφαρμογή της Wolt είναι αναβαθμισμένη στην τελευταία έκδοση, καθώς παλαιότερες εκδόσεις ενδέχεται να παρουσιάζουν πρόβλημα με τις νέες διαδικασίες πληρωμής. (Πρόσφατα έχουμε προβεί σε πολλές αναβαθμίσεις: έχουμε βελτιώσει τον τρόπο που εμφανίζεται στην εφαρμογή το προσωρινό κλείσιμο μιας πόλης, έχουμε βελτιώσει την διαδικασία επιλογής διεύθυνσης παράδοσης, διορθώσαμε πολλά σφάλματα και κάναμε την εφαρμογή πιο λειτουργική και σταθερή. Ειλικρινά αξίζει να κάνεις την αναβάθμιση!)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PSD2 Ισχυρή Ταυτοποίηση του Πελάτη [PSD2 Strong Customer Authentication (SCA) directive], επισκέψου τον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εδώ:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr