NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΕΒΕΠ: Βελτίωση των διαδικασιών και περιορισμός της γραφειοκρατίας

ΕΒΕΠ: Βελτίωση των διαδικασιών και περιορισμός της γραφειοκρατίας

Με επιστολές του στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Ζαββό, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Βασίλης Κορκίδης, ζητά τη βελτίωση των διαδικασιών που κωλύουν την επιχειρηματικότητα και τον περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Με αφορμή την υπ´αριθμ. 2682/3-6-2019 Πράξη του Διοικητή της ΤτΕ, που αφορά στη νέα υποχρέωση υποβολής των χρηματοοικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και ετερορρύθμων κατά μετοχή εταιρειών για τις χρήσεις 2016, 2017 και 2018 στη Τράπεζα της Ελλάδος, το Ε.Β.Ε.Π. ζητά την αναστολή του μέτρου και την παροχή όλων των πληροφοριών από την ΑΑΔΕ και το Γ.Ε.ΜΗ. Ως εκ τούτου, ζητά την παρέμβαση για να επανεξεταστούν οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται και να διευθετηθεί το θέμα άμεσα.

Σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, κρίνεται αναγκαία η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τη γραφειοκρατική υποχρέωση της πολλαπλής αποστολής σε διάφορες Αρχές της ίδιας πληροφορίας, η οποία έχει ήδη συμπεριληφθεί στον τύπο δημοσιότητας του Γ.Ε.ΜΗ. Σύμφωνα, με τα οριζόμενα στο Καταστατικό της ΤτΕ, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα στις επιχειρήσεις που φτάνουν ακόμα και τα 600.000 ευρώ.

Η διοίκηση του Ε.Β.Ε.Π. και οι επιχειρήσεις – μέλη του, θέλουν να συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες οι οποίες δεν θα κωλύουν την επιχειρηματικότητα, αλλά θα περιορίζουν στο ελάχιστο τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σκοπός είναι τελικά να μπορεί κανείς να αντλεί την απαιτούμενη πληροφόρηση από το ΓΕΜΗ και την ΑΑΔΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr