NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων σχεδιάζει ο Donald Trump

Την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων σχεδιάζει ο Donald Trump
12_09_2019 | 11:47
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, γνωστοποίησε το σχέδιο του για απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύσεις, κατόπιν της έξαρσης θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με το άτμισμα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Trump επιτέθηκε στις εταιρείες λέγοντας πως «εκείνες πλουτίζουν ενώ ο κόσμος πεθαίνει.»

Κατόπιν συνάντησης με τον πιο υψηλά ιστάμενο για θέματα υγείας, ο κ. Trump επεσήμανε πως «το ζήτημα έχει καταστεί τέτοιο που οι γονείς πρέπει να ενημερωθούν σχετικά με το τί συμβαίνει στους νέους.»

Όσον αφορά στις εταιρείες, προσέθεσε πως «πρόκειται για εταιρείες που έγιναν πολύ πλούσιες, πολύ γρήγορα με το όλο ζήτημα του ατμίσματος να είναι πολύ επικερδές. Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε τον κόσμο να αρρωσταίνει».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Alex Azar τόνισε πως «o FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) θα παραδώσει οδηγίες για την αφαίρεση όλων των γεύσεων για ηλεκτρονικά τσιγάρα εκτός του καπνού».

«Πρέπει απλώς να αφαιρέσουμε αυτά τα ελκυστικά αρωματισμένα προϊόντα από την αγορά μέχρι να πάρουν την έγκριση του FDA».

Παράλληλα, δήλωσε πως η Κυβέρνηση θα επιτρέψει στα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση καπνό να παραμείνουν στην αγορά ως επιλογή για τους ενήλικες καπνιστές αλλά προειδοποίησε πως αν οι νέοι αρχίσουν τη χρήση αυτών των προϊόντων τότε «θα λάβουμε μέτρα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr