NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Η Καϊλή εισηγήτρια για το επενδυτικό πακέτο 650 δισεκατομμυρίων ευρώ InvestEU

Η Καϊλή εισηγήτρια για το επενδυτικό πακέτο 650 δισεκατομμυρίων ευρώ InvestEU

Ορίστηκε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή εισηγήτρια για το επενδυτικό πακέτο γίγας 650 δις ευρώ InvestEU, ώστε να διαπραγματευτεί εκ μέρους της Επιτροπής Βιομηχανίας, Τεχνολογίας και Ενέργειας του Ευρωκοινοβουλίου για το S&D. Όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί «η εξαιρετική επιτυχία για την Ελλάδα καθώς αναγνωρίστηκε η δουλειά της στο σχέδιο Γιούνκερ (EFSI)».

Το InvestEU είναι το μεγάλο επενδυτικό πακέτο που συνεχίζει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, γνωστό και ως Σχέδιο Γιούνκερ. Αθροιστικά τα δύο πακέτα επενδύσεις μοχλεύουν κεφάλαια της τάξης του 1 τρις 150 δις ευρώ.

Μετά την ανάθεση του φακέλου η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δήλωσε: «Το InvestEU αποτελεί το βασικό εργαλείο ανάπτυξης και θέσεων εργασίας της Ένωσης και συνιστά χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας ώστε να προχωρήσει σε βασικά έργα πνοής των υποδομών που έχει ανάγκη, στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και την προώθηση της καινοτομίας. Με την επιτυχημένη συνταγή και την εμπειρία του Σχεδίου Γιούνκερ, πάμε να κλείσουμε άλλη μία μεγάλη διαπραγμάτευση για της χώρες που χρειάζονται κεφάλαια, δουλειές και ανάπτυξη περισσότερο από ποτέ. Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη νομή κεφαλαίων από τα 500 δις για τη περίοδο 2015-2020, και θα εργαστώ έτσι ώστε να πετύχουμε το ίδιο με τα 650 δις που ακολουθούν για τη περίοδο 2021-2027. Είμαστε με την ομάδα μου στη διάθεση κάθε επιχείρησης, δήμου ή περιφέρειας που έχει ανάγκη ανάπτυξης και έργων υποδομής. Συνεχίζουμε την καλή δουλειά για την χώρα μας και την Ευρώπη στη πρώτη γραμμή των κορυφαίων διαπραγματεύσεων τη Ένωσης».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr