NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Yahoo Japan εξαγοράζει «γίγαντα» της μόδας έναντι 3,7 δισ. δολαρίων

Η Yahoo Japan εξαγοράζει «γίγαντα» της μόδας έναντι 3,7 δισ. δολαρίων

Η Yahoo Japan ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την ιαπωνική εταιρία λιανικής πώλησης προϊόντων μόδας Zozo έναντι 400 δισ. γιέν (3,70 δισεκατομμυρίων δολαρίων), με στόχο να ανανεώσει το portal της και να αντιμετωπίσει αντίπαλες προτάσεις, όπως εκείνη της Amazon.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Zozo, Yusaku Maezawa, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και θα πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής του, μετά από μια σειρά σφαλμάτων που έχουν μειώσει την αξία των μετοχών κατά περίπου 60% τον περασμένο χρόνο.

«Θα αναθέσω το Zozo σε έναν νέο πρόεδρο και θα ακολουθήσω το δικό μου μονοπάτι», δήλωσε ο φιλόδοξος επιχειρηματίας και πρώην μέλος συγκροτήματος punk.

Η συμφωνία αναμένεται πως θα προσφέρει στην Yahoo Japan την ευκαιρία να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον online χώρο της μόδας της Ιαπωνίας, όπου δραστηριοποιούνται οι Amazon και Rakuten και όπου το Zozotown του Zozo ελέγχει περίπου το 50% της αγοράς.

Η Yahoo Japan δήλωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει το 50,1% της Zozo, της οποίας η αξία ήταν 680 δισεκατομμύρια γεν κατά το κλείσιμο της Τετάρτης, πριν από την προσφορά της Yahoo.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr