NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Πελάτες με βίλες και πισίνες παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Πελάτες με βίλες και πισίνες παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες

«Προφανώς δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις. Από την μια μεριά έχεις ανθρώπους που μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν και από την άλλη έχεις ανθρώπους που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι. Επομένως, πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο, Γιάννη Σαραντάκο και Ντόρα Κουτροκόη στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος 07:00»και σε ερώτηση που αφορούσε στα χρέη καταναλωτών προς τη ΔΕΗ.

«Το βασικό θέμα είναι ότι αυτή την ώρα, τα μισά λεφτά τα οποία μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ της τα χρωστάνε 60.000 συμπατριώτες μας. 800 εκατομμύρια περίπου οφείλονται από 60.000 συμπατριώτες μας και δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι αναξιοπαθούντες. Και για αυτό έχουν έρθει και στο φως της δημοσιότητας, περιπτώσεις σαν και αυτές που αναφέρατε. Άνθρωποι που έχουν πολύ μεγάλη επιφάνεια, με εξοχικά, με βίλες και πισίνες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση «θα βγει και θα μιλήσει συνολικά για αυτό το θέμα και θα παρουσιάσει την πολιτική της συνολικά για το θέμα των καθυστερούμενων οφειλών, της αντιμετώπισής τους. Και επίσης αντιλαμβάνομαι ότι θα προσπαθήσουν, μέσα στα υπόλοιπα, να εκσυγχρονίσουν και την ιστοσελίδα τους, έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτή η σύγχυση που υπάρχει και η ένταση στο συγκεκριμένο θέμα. Προκειμένου να βρεθούν κάποιοι απλούστεροι και πιο σύγχρονοι δρόμοι για να υπάρχουν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα. Θα τοποθετηθεί λοιπόν η επιχείρηση και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας του θέματος αυτού».

Συμπλήρωσε, παράλληλα, ότι υπάρχει το Κοινωνικό Τιμολόγιο, «που είναι το τιμολόγιο για τους φτωχότερους, για όσους έχουν οικονομικό πρόβλημα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr