NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Μηταράκης: Στόχος μία συναινετική, ικανοποιητική, για όλους, λύση για το ΛΕΠΕΤΕ

Μηταράκης: Στόχος μία συναινετική, ικανοποιητική, για όλους, λύση για το ΛΕΠΕΤΕ

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης σε μία προσπάθεια να βρεθεί επιτέλους μία βιώσιμη, συναινετική λύση για το χρονίζον θέμα του ΛΕΠΕΤΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Ζαββός, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα. Καρασιώτου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πετραλιάς, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, το Προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας και η Διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ.

Η συνάντηση, όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σε πολύ κλίμα, με στόχο να βρεθεί εξωδικαστική λύση, «στην οποία θα συνεισφέρουν όλες οι πλευρές με αμοιβαίες δεσμεύσεις και υποχωρήσεις, ενώ συμφωνήθηκε να ανανεωθεί το ραντεβού για τις προσεχείς ημέρες όπου θα γίνει διεξοδική συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους όσοι παρευρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση. Ως Υπουργείο Εργασίας μεσολαβούμε με σκοπό να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των 16.000 συνταξιούχων και 4.000 εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, που συμμετέχουν στο ΛΕΠΕΤΕ. Προτείνουμε ένα περίγραμμα λύσης το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις πλευρές. Με καλή θέληση, τις ερχόμενες ημέρες θα συζητήσουμε εκ νέου σε τεχνικό επίπεδο ώστε να συνδιαμορφώσουμε τελική πρόταση, που θα επιλύσει οριστικά και εξωδικαστικά το θέμα και θα βάλει τέλος στην ανασφάλεια και την ταλαιπωρία των συνταξιούχων και των εργαζομένων.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr