NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Πτώχευση κήρυξε η φαρμακοβιομηχανία Purdue Pharma

Πτώχευση κήρυξε η φαρμακοβιομηχανία Purdue Pharma

Αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα κατέθεσε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Purdue Pharma, σε μια προσπάθεια να απεμπλακεί από τις χιλιάδες αγωγές πολιτών και πολιτειακών Αρχών που κατηγορούν την εταιρεία πως στο παρελθόν μεθόδευσε την αμερικανική «κρίση οπιοειδών».

Η εταιρεία, η οποία ανήκει στην οικογένεια Sackler, κατηγορείται για «υποστήριξη» της ολοένα και αυξανόμενης «κρίσης οπιοειδών» μέσω της πώλησης φαρμάκων όπως το παυσίπονο OxyContin.

Σε επιστολή προς το Reuters, η οικογένεια Sackler δηλώνει πως «η διαδικασία αναδιοργάνωσης μέσω της αίτησης πτώχευσης θα σημάνει την απεμπλοκή μας από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Purdue και θα διασφαλίσει πως οι πόροι της θα διατεθούν για το δημόσιο συμφέρον.»

Κατά μέσο όρο 130 Αμερικανοί χάνουν τη ζωή τους από υπερβολική δόση οπιούχων κάθε μέρα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων.

Φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Purdue, κατηγορούνται πως χρησιμοποιούν παραπλανητικές μεθόδους για την πώληση οπιούχων φαρμάκων όπως η υποβάθμιση της εθιστικής τους ιδιότητας.

Με πληροφορίες από BBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr