NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Βρούτσης: «Βροχή» τα πρόστιμα για τους ασύδοτους εργοδότες - Καμία παράταση για τις 120 δόσεις

Βρούτσης: «Βροχή» τα πρόστιμα για τους ασύδοτους εργοδότες - Καμία παράταση για τις 120 δόσεις

Προειδοποίηση προς τις επιχειρήσεις αναφορικά με τις περιπτώσεις παραβατικότητας σε βάρος των εργαζομένων απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη στο Open.

Όπως είπε, ένα νέο φαινόμενο που ξεκίνησε από το 2015, είναι η υποδηλωμένη εργασία, η οποία είναι πιο δύσκολη στον εντοπισμό της, διότι υποκρύπτει την πλήρη απασχόληση, ενώ σημείωσε ότι θύματα από τέτοιες καταχρηστικές συμπεριφορές είναι, κατά κύριο λόγο, οι εργαζόμενοι στις καφετέριες και οι ντελίβερι.

Ως προς την απάντηση της κυβέρνησης ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως «η γραμμή είναι ότι θα μειώσει φόρους και εισφορές, το οποίο κάνει πράξη, δεν θα ανέχεται, όμως, παραβατικότητα εναντίον των εργαζομένων. Τα πρόστιμα θα πέφτουν "βροχή" και θα είναι πιο αυστηρά. Δεν μπορεί να μειώνουμε φόρους και εισφορές και να υπάρχει ασυδοσία στην αγορά εργασίας» Παράλληλα, προσέθεσε ότι «ετοιμάζουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί και είναι ήδη νόμος από τον Νοέμβριο του 2014, το λευκό μητρώο επιχειρήσεων. Ήρθε η ώρα και ο συνεπής επιχειρηματίας να απολαμβάνει κάποιους καρπούς της συνέπειάς του»

Αναφορικά με το ζήτημα των 120 δόσεων, ο υπουργός Εργασίας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο χρονικής επέκτασης της ρύθμισης.«Είναι η πιο ελκυστική ρύθμιση που υπήρξε ποτέ, πρέπει να πετύχει και δεν θα υπάρξει παράταση. Μετά, θα πάμε στις 12 δόσεις όσον αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία».

Με πληροφορίες από enikos.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr