NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Trump: Γνωρίζουμε τον ένοχο για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Trump: Γνωρίζουμε τον ένοχο για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία
16_09_2019 | 16:21
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν λόγους να πιστεύουν «ότι ξέρουν τον ένοχο», κατόπιν της επίθεσης στην παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας. Παρ' όλα αυτά η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει την ετυμηγορία του Ριάντ για το ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση με drone.

Οι επιθέσεις επέφεραν καίριο πλήγμα στην καρδιά της σαουδαραβικής παραγωγής πετρελαίου, συγκεκριμένα χτυπώντας το μεγαλύτερο εργοστάσιο επεξεργασίας αργού πετρελαίου στον κόσμο, και τη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της χώρας.

Η εθνική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Aramco αναγκάσθηκε να μειώσει την παραγωγή κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Αυτό ισούται με το 5% ολόκληρης της παγκόσμιας παραγωγής.

Την ευθύνη ανέλαβαν οι επαναστάτες Χούτι της Υεμένης, με τις ΗΠΑ όμως να κατηγορούν το Ιράν. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo έστρεψε και επίσημα το δάχτυλο στο Ιράν ισχυριζόμενος πως «η Τεχεράνη έπληξε τη μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας στον κόσμο σε μια επίθεση δίχως προηγούμενο».

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr