NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Ηγεσία & Management
ανάγνωση

Η σημασία του ηγέτη. Γιατί ο ηγέτης είναι το Α και το Ω μιας εταιρείας

Η σημασία του ηγέτη. Γιατί ο ηγέτης είναι το Α και το Ω μιας εταιρείας
Sponsored by:
Η σημασία του ηγέτη. Γιατί ο ηγέτης είναι το Α και το Ω μιας εταιρείας

Το πιο πολύτιμο στοιχείο μιας εταιρείας είναι οι άνθρωποί της και ο τρόπος που αυτοί καθοδηγούνται μπορεί να σημαίνει είτε την επιτυχία και την επέκταση της εταιρείας, είτε σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και τον αφανισμό της.

Επομένως το θέμα του ηγέτη και της ηγεσίας είναι όπως καταλαβαίνουμε θεμελιώδες. Είναι γενικά αποδεκτό ότι ο ηγέτης γεννιέται οπότε και η ικανότητα ηγεσίας είναι κάτι έμφυτο. Εντούτοις είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό.

Η ικανότητα για σωστή ηγεσία μπορεί να αποκτηθεί με την κατάλληλη εκπαίδευση και ο ηγέτης μιας εταιρείας μπορεί να εφοδιαστεί με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να οδηγεί με ασφάλεια την εταιρεία του στην εκπλήρωση των στόχων της.

Δίνουμε πιο κάτω κάποιες βασικές αρχές που κάθε επιτυχημένος ηγέτης πρέπει να εφαρμόζει.

1. Να υπάρχουν ξεκάθαροι στόχοι για την εταιρεία οι οποίοι θα πρέπει να είναι γνωστοί στο προσωπικό.

2. Να υπάρχει ένα σύστημα κινήτρων για το προσωπικό που θα ανταμείβει τα άτομα εκείνα που ευθυγραμμίζονται με τις ενέργειές τους προς τους σκοπούς της εταιρείας.

3. Να φροντίζει για την συνεχή εκπαίδευση και γενικά την αναβάθμιση των ικανοτήτων του προσωπικού του.

4. Να βρίσκεται μέσα στις εξελίξεις και να μπορεί να προβλέψει την πορεία των πραγμάτων ώστε να αναπροσαρμόζει τους στόχους ή να θέτει νέους αν αυτό απαιτείται, ώστε η εταιρεία να είναι συνέχεια ασφαλής και να επεκτείνεται. Ο καλός ηγέτης γνωρίζει ότι ένας πόλεμος πρέπει να έχει κερδηθεί πριν από την ώρα της μάχης και άρα βρίσκει πάντα τον αναγκαίο χρόνο για τον σχεδιασμό των δραστηριοτήτων της εταιρείας ώστε η κερδοφορία και η επέκταση να εξασφαλιστεί.

5. Ο ηγέτης θα πρέπει πάνω από όλα να εμπνέει με το παράδειγμά του και να αποτελεί τον σταθερό πόλο συσπείρωσης για όλα τα άτομα της εταιρείας τα οποία θα πρέπει με τη σειρά τους να σέβονται και να αγαπούν τον ηγέτη τους.

Σεμινάριο στις 2 Οκτωβρίου: Γίνε Αληθινός Ηγέτης

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Ζητήστε μας να σας ενημερώσουμε πάνω στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ηγετών και πώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματώσετε τους στόχους της εταιρείας σας.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ – Τηλέφωνο: 210 6398088

Sponsored by:
Η σημασία του ηγέτη. Γιατί ο ηγέτης είναι το Α και το Ω μιας εταιρείας
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr