NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Το Uni.Fund επενδύει 250.000 ευρώ στην FoodOxys, τεχνοβλαστό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Uni.Fund επενδύει 250.000 ευρώ στην FoodOxys, τεχνοβλαστό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Έναν ακόμη τεχνοβλαστό (spin-off), αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, χρηματοδοτεί το Uni.Fund. Πρόκειται για την εταιρεία FoodOxys, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της βιολειτουργικής διατροφής και του ανθρώπινου μεταβολισμού.

Η FoodOxys προσφέρει υπηρεσίες προσδιορισμού των αντιοξειδωτικών στον άνθρωπο, με στόχο την εξασφάλιση της ευεξίας μέσω εξατομικευμένης προσέγγισης στη διατροφή. Η εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνολογία που επιτρέπει τον προσδιορισμό των αντιοξειδωτικών με την ανάλυση μιας σταγόνας αίματος. Η αιμοληψία πραγματοποιείται με φορητό εξοπλισμό (κατοχυρωμένη πατέντα της εταιρείας), ενώ τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Βάσει των αποτελεσμάτων, η FoodOxys είναι σε θέση να δημιουργεί εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα με στόχο την επίτευξη καλύτερης υγείας και ευεξίας.

Τις υπηρεσίες της εταιρείας έχουν ήδη χρησιμοποιήσει μεγάλα αθλητικά σωματεία, ενώ σύντομα αναμένεται η διάθεση των υπηρεσιών σε ξενοδοχεία πολυτελείας, γυμναστήρια και άλλους χώρους. Πολύ πρόσφατα η FoodOxys ξεκίνησε μια πρωτοποριακή συνεργασία με τη μεγαλύτερη διαιτολογική κλινική στην Ευρώπη, την Buchinger Clinic, πραγματοποιώντας αναλύσεις για την αποτελεσματικότητα της διατροφής που ακολουθούν οι επισκέπτες κατά τη διαμονή τους στην κλινική. Η FoodOxys πραγματοποιεί αιμοληψίες πριν την έναρξη των διατροφοθεραπειών και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους, καλλιεργεί τα κύτταρα και εντοπίζει τα γονίδια που άλλαξαν έκφραση, στοχεύοντας σ’ αυτά που έχουν σχέση με κυτταροπροστασία και αντιγήρανση.

Η FoodOxys επίσης παρέχει υπηρεσίες ανάλυσης αντιοξειδωτικών σε τρόφιμα, που επιτρέπουν την αξιολόγηση της ποιότητας των προϊόντων. Οι υπηρεσίες αυτές απευθύνονται σε παραγωγούς και εμπόρους και παρέχουν πολύτιμη πληροφόρηση για τη διαμόρφωση των τιμών εμπορίας των προϊόντων. Γι’ αυτή την υπηρεσία έντονο ενδιαφέρον έχουν ήδη εκφράσει μεγάλες εταιρείες τροφίμων, αλυσίδες super market, καθώς και εστιατόρια.

Την ιδρυτική ομάδα της FoodOxys αποτελούν διακεκριμένοι ερευνητές με πολυετή εμπειρία στον χώρο της βιοχημείας της διατροφής και του ανθρώπινου μεταβολισμού. Απόφοιτοι του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας, οι Νίκος Γκουτζουρέλας, Μαρία Κανάκη και Φώτης Τέκος, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, έχουν δημοσιεύσει περισσότερες από 180 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά παγκόσμιου κύρους.

Η χρηματοδότηση από το Uni.Fund, ύψους 250.000 ευρώ, θα αξιοποιηθεί για την εξάπλωση των υπηρεσιών της εταιρείας στην ελληνική αγορά, την περαιτέρω ανάπτυξη και επικοινωνία του portfolio των υπηρεσιών της εταιρείας και την έξοδο σε διεθνείς αγορές.

Ο Δημήτρης Κουρέτας, σχολιάζοντας τη συνεργασία με το Uni.Fund, αναφέρει: «Το Uni.Fund μας άλλαξε τη ζωή, κράτησε τους φοιτητές μου στην Ελλάδα και πλέον δημιουργούμε κάτι μοναδικό στον χώρο του τροφίμου, αλλά και της βιολειτουργικής διατροφής». Η Κατερίνα Πραματάρη, Partner του Uni.Fund, σημειώνει: «Στη FoodOxys βρήκαμε μία ομάδα με διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό προφίλ και ερευνητικά αποτελέσματα με ευρεία εφαρμογή στον χώρο της ανθρώπινης υγείας και ευεξίας, μιας αγοράς δισεκατομμυρίων που τρέχει με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Η εταιρεία κινείται με πολύ γρήγορα βήματα, τα μηνύματα από την αγορά είναι πολύ ενθαρρυντικά και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της εταιρείας εντός και εκτός Ελλάδας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr