NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Macron: 5 δισεκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη της γαλλικής startup σκηνής

Macron: 5 δισεκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη της γαλλικής startup σκηνής
18_09_2019 | 11:00 18_09_2019 | 11:34
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Γαλλία έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από θεσμικούς επενδυτές, τα οποία θα διοχετεύσει σε startups τεχνολογίας κατά τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς η χώρα προσπαθεί να αυξήσει τις startups που φτάνουν σε αξία το 1 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, 2 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν σε venture capital funds με έδρα τη Γαλλία, τα οποία επικεντρώνονται σε late-stage επενδύσεις. Τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ έχουν δεσμευτεί για παγκόσμια τεχνολογικά ταμεία που επενδύουν σε εισηγμένες εταιρείες και διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία με έδρα τη Γαλλία. Η χώρα επιδιώκει να ενθαρρύνει τους διεθνείς επενδυτές να δημιουργήσουν ομάδες στο Παρίσι για να βοηθήσουν σε αυτό.

«Η επιθυμία μας είναι να κάνουμε τη Γαλλία το ηγετικό οικοσύστημα στην Ευρώπη» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Cédric O, υπουργός για την ψηφιακή οικονομία. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε πολλούς ακόμα unicorns [startups με αξία άνω του 1 δισ. ευρώ] τα επόμενα χρόνια. Σήμερα υπάρχουν επτά και στοχεύουμε σε 25 μέχρι το 2025 και σε εταιρείες αξίας 5 δισ. Ευρώ, 10 δισ. Ευρώ, 15 δισ. Ευρώ».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ακολουθεί άλλα μέτρα από τη διοίκηση του Macron για την τόνωση της καινοτομίας και των επενδύσεων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών ελαφρύνσεων και της ειδικής γαλλικής βίζας για να διευκολυνθεί η εργασία των αλλοδαπών στην χώρα.

Με πληροφορίες από Financial TImes

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr