NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει 210 εκατομμύρια ευρώ σε καινοτόμα project

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει 210 εκατομμύρια ευρώ σε καινοτόμα project

108 καινοτόμα project έχουν επιλεγεί για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC). Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί στα έργα στο πλαίσιο του επιταχυντή φτάνει τα 210,2 εκατ. ευρώ.

Κάθε έργο θα λάβει από 0,5 έως 3 εκατομμύρια ευρώ. Με τη χρηματοδότηση αυτή και την υποστήριξη της επιτάχυνσης των επιχειρήσεων, οι καινοτόμες εταιρείες θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν τις καινοτόμες δραστηριότητές τους και να φτάσουν ταχύτερα στην αγορά.

Τα επιλεγμένα έργα περιλαμβάνουν μια υβριδική πλατφόρμα προσομοίωσης για τη νευροχειρουργική, μια τεχνολογία που αναπαράγει τη διαδικασία βροχής για την παροχή βιώσιμου πόσιμου νερού, ένα αντιμεταστατικό εμβόλιο κατά του καρκίνου, ένα χαρταετό που συλλέγει αιολική ενέργεια κ.α.

Ο Carlos Moedas, Επίτροπος για την Έρευνα, την Επιστήμη και την Καινοτομία, δήλωσε: «Κάθε μία από τις εταιρείες που λαμβάνουν χρηματοδότηση μέσω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας προσφέρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που επηρεάζει την καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων, για την υγεία, το περιβάλλον, την ενέργεια και άλλα. Χαίρομαι που βλέπω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας εκπληρώνει ήδη την υπόσχεσή του να υποστηρίξει τους καινοτόμους με το όραμα και την ικανότητα να επιφέρουν θετικές αλλαγές στον κόσμο».

Στο πλαίσιο του επιταχυντή EIC, 96 μικρές εταιρείες από 20 χώρες λαμβάνουν στήριξη για να επιταχύνουν το ρυθμό της καινοτομίας τους με 177 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτού του σκέλους του πιλοτικού προγράμματος EIC, κάθε έργο θα λάβει έως και 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων καινοτομίας όπως επίδειξη, δοκιμή και κλιμάκωση. Οι εταιρείες θα επωφεληθούν επίσης από 12 ημέρες coaching και επιτάχυνσης.

Οι γαλλικές ΜμΕ ήταν οι πιο επιτυχημένες σε αυτή τη σειρά, με 11 εταιρείες που επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση. Ακολούθησαν η Ισπανία (10) και το Ισραήλ (9). Η πλειοψηφία των επιλεγμένων εταιρειών δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΤΠΕ, της υγείας και της μηχανικής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr