NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια θα ξεπεράσουν οι διαδικτυακές πωλήσεις λιανικής

Τα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια θα ξεπεράσουν οι διαδικτυακές πωλήσεις λιανικής
18_09_2019 | 14:04 18_09_2019 | 14:05
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Συνεχίζεται η μεγάλη άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου λιανικής σε διεθνές επίπεδο. Η συνολική αξία των online πωλήσεων λιανικής, για ψηφιακά και φυσικά αγαθά, εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα $6 τρις μέχρι το 2024, που αντιπροσωπεύει αύξηση 53% σε σχέση με το 2019. Η δε μέση των ηλεκτρονικών αγορών ανά καταναλωτή αναμένεται να ξεπεράσει τα $1.000 ετησίως έως το 2024. Νέα έρευνα της Juniper Research δείχνει ότι στις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου θα συνεχίσουν να κυριαρχούν τα φυσικά αγαθά.

Ως το 2024, η αξία των διαδικτυακών πωλήσεων φυσικών αγαθών, σύμφωνα με υπολογισμούς, θα αποτελεί σχεδόν το 80% των συνολικών ηλεκτρονικών αγορών λιανικής. Σε αυτό το αναδιαμορφωμένο περιβάλλον του παγκόσμιου εμπορίου, μεγάλη είναι η συμβολή των smartphone και του mobile οικοσυστήματος.

Οι online αγορές, οι οποίες τελούνται μέσω κινητών συσκευών, αναμένεται να γνωρίσουν περαιτέρω άνοδο τα επόμενα χρόνια, με τον αριθμό των αγοραστών μέσω smartphone να αυξάνεται κατά περίπου 60% μεταξύ 2019 και 2024. Ως εκ τούτου, μόνο το 21% των αγορών αναμένεται να πραγματοποιείται μέσω σταθερών και φορητών υπολογιστών και συνδεδεμένων τηλεοράσεων, παγκοσμίως, μέχρι το 2024.

“Οι έμποροι λιανικής πώλησης οφείλουν να υπερβούν το απλό ηλεκτρονικό εμπόριο και να εξελιχθούν σε ψηφιακές εταιρείες. Πρέπει να αγκαλιάσουν την ψηφιακή εποχή, βελτιστοποιώντας τις αναλύσεις δεδομένων και υιοθετώντας τις νέες τεχνολογίες”, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Με πληροφορίες από ΣΕΠΕ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr