NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Πρώτη η Ευρώπη στην κατανάλωση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Πρώτη η Ευρώπη στην κατανάλωση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Κατακόρυφη αύξηση σημείωσε η κατανάλωση δεδομένων το 2019 μέσω smartphone. Η χρήση data ανά κάρτα SIM παρουσίασε άνοδο για όλους του φορείς εκμετάλλευσης παγκοσμίως.

Όπως παρουσιάζει έκθεση της εταιρείας Tefficient, κατά το εξεταζόμενο διάστημα όχι μόνο αυξήθηκε η χρήση των δεδομένων παγκοσμίως για όλους τους παρόχους, αλλά, για πρώτη φορά, περισσότερες από τις μισές εταιρείες του κλάδου κατάφεραν να μεταφράσουν αυτήν την αύξηση σε άνοδο του μέσου μηναίου εσόδου ανά χρήστη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, οι Ευρωπαίοι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας αναφορικά με την κατανάλωση δεδομένων ανά χρήστη. Στην κορυφή της λίστας με τους παρόχους υπηρεσιών κινητής, που έχουν τη μεγαλύτερη χρήση data ανά κάρτα SIM μηνιαίως, βρίσκονται δύο ευρωπαϊκές επιχειρήσεις: η DNA στη Φινλανδία (23,5 GB/χρήστη) και η Drei (Three) στην Αυστρία, οι οποίες, μάλιστα, ξεπέρασαν με τις επιδόσεις τους τη Zain του Κουβέιτ (21,5 GB/χρήστη).

«Η μεγάλη αύξηση στη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια σταδιακή αλλαγή στην πολιτική δημιουργίας εσόδων από πλευράς των παρόχων. Το βέβαιο είναι ότι οι νέες ταχύτητες και η αξιοπιστία, που προσφέρει η νέα γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G, θα μπορούσε να προκαλέσει ένα νέο κύμα ανάπτυξης της χρήσης δεδομένων για κινητά”, σημειώνουν οι ερευνητές.»

Με πληροφορίες από ΣΕΠΕ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr