NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Μίχαλος: «Να πιστέψει το γερμανικό επιχειρείν στις προοπτικές της Ελλάδας»

Μίχαλος: «Να πιστέψει το γερμανικό επιχειρείν στις προοπτικές της Ελλάδας»

Συνάντηση με τον Norbert Barthle, Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένο της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση είχε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνλων Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Barthle πλαισιωνόταν από αντιπροσωπεία βουλευτών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, μέλη της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και της Γερμανικής Πρεσβείας. Από την πλευρά του Επιμελητηρίου, το παρόν έδωσαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΑ κ.κ. Μιχάλης Σιαμίδης Γ΄ Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ, Μπάμπης Μωραΐτης Γενικός Γραμματέας ΕΒΕΑ, Δημήτρης Δημητρίου Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Νίκος Βασιλείου Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων.

Στην ομιλία του, ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στα εξής σημεία:

  • Στη σύνδεση Ελλάδας και Γερμανίας με ισχυρούς δεσμούς οικονομικής συνεργασίας
  • Στο ρόλο της Γερμανίας ως ο επί μακρόν σημαντικότερος εμπορικό εταίρος της Ελλάδας, ως προς το συνολικό όγκο του εμπορίου – με μερίδιο 8,97% - και τις ελληνικές εισαγωγές, με μερίδιο 10,5% επί του συνόλου.
  • Στην πρώτη θέση που κατέχει η Γερμανία μεταξύ των χωρών προέλευσης των ελληνικών εισαγωγών και τη δεύτερη θέση που κατέχει ως προς τις εξαγωγές, απορροφώντας μερίδιο της τάξης του 6,4% για το 2018
  • Στο μεγάλο αριθμό των επενδύσεων στην Ελλάδα, κατά την τελευταία δεκαετία

Απευθυνόμενος προς το γερμανικό επιχειρείν ο κ. Μίχαλος είπε:

«Σήμερα, η χώρα επιχειρεί να κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά, έχοντας επιτύχει δημοσιονομική εξυγίανση. Κρίσιμο στοίχημα τώρα, αποτελεί η επιτάχυνση της ανάπτυξης, μέσα από την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Το κλίμα που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα είναι θετικό. Η πλήρης κατάργηση των κεφαλαιακών περιορισμών, η υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων – που σηματοδοτεί τη σταδιακή εξομάλυνση της χρηματοδότησης της χώρας – αλλά και η πρόσφατη ανακοίνωση από την κυβέρνηση μιας σειράς σημαντικών φορολογικών ελαφρύνσεων για τις επιχειρήσεις, είναι εξελίξεις που δημιουργούν ευνοϊκότερες συνθήκες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Και παρά το ότι έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας, η πορεία είναι πλέον σταθερή και ελπιδοφόρα. Οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες της επόμενης μέρας.

Καλούμε λοιπόν τη Γερμανική επιχειρηματική κοινότητα να γίνει μέρος αυτής της προσπάθειας. Να πιστέψει στις προοπτικές μιας χώρας που αλλάζει καθημερινά, κερδίζοντας τη μάχη απέναντι στην κρίση».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr