NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Πατούλης: Εξέχουσας σημασίας η συνεργασία Περιφέρειας - Επιμελητηρίων

Πατούλης: Εξέχουσας σημασίας η συνεργασία Περιφέρειας - Επιμελητηρίων

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση της καινοτομίας, η αύξηση της απασχόλησης καθώς και η αναζωογόνηση των τοπικών αγορών της Περιφέρειας Αττικής ήταν τα θέματα του τέθηκαν στην ατζέντα της Συνεδρίασης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς τη Δευτέρα. Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της συνεργασίας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής με την περιφέρεια

Στην 6η Συνεδρίαση του ΔΣ του Π.Ε.Σ. Αττικής, παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γ. Πατούλης καθώς επίσης και οι κυρίες Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου, Π.Ε. Νήσων, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δήμητρα Νάνου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, χαιρετίζοντας το θεσμό του Π.Ε.Σ. Αττικής, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ανάπτυξης συνεργειών των έξι Επιμελητηρίων της Αθήνας και του Πειραιά, με την Περιφέρεια και δήλωσε την απόλυτη στήριξή του σε κάθε δράση για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας. Επιβεβαίωσε την εποικοδομητική συνεργασία του Π.Ε.Σ. Αττικής και της Περιφέρειας και την επόμενη τετραετία για την επιχειρηματική ανάπτυξη, τη προώθηση ενός παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου το οποίο θα στηρίζεται στα πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής, τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, τη γνώση, την εκπαίδευση, την έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία και την ποιότητα.

Στη συνεδρίαση τιμήθηκε ο νέος Περιφερειάρχης με αναμνηστική πλακέτα για το πολυσχιδές έργο του και τη πολυετή προσφορά του στη τοπική αυτοδιοίκηση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος του Π.Ε.Σ. Αττικής και Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης, έκλεισε τη συνεδρίαση δηλώνοντας:

«Ανέκαθεν, πίστευα πως η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ανάδειξη του παραγωγικού ιστού και στη δημιουργία ενό νέου ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος από πλευράς διαδικασιών ίδρυσης, λειτουργίας και υποστήριξης επιχειρήσεων. Με στόχο τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, προσδοκώ μία πολύ γόνιμη συνεργασία με τον φίλο Περιφερειάρχη και όλους τους Αντιπεριφερειάρχες Αττικής. Οι μέχρι τώρα δράσεις του Π.Ε.Σ.Α., αλλά και οι δρομολογούμενες, καθορίζονται από τη προοπτική, να δημιουργηθεί ένα φιλοεπενδυτικό και φιλοεπιχειρηματικό περιβάλλον στην Αττική, ανάλογο αυτού που επιχειρεί να διαμορφώσει το νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr