NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Found.ation και Πρεσβεία των ΗΠΑ διοργάνωσαν το Innov.ation HUB στη ΔΕΘ

Found.ation και Πρεσβεία των ΗΠΑ διοργάνωσαν το Innov.ation HUB στη ΔΕΘ
19_09_2019 | 15:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Με θεματική τα Digital Skills έδωσε το παρόν η Found.ation στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το υποστηριζόμενο από την Πρεσβεία των ΗΠΑ πρόγραμμα, επικεντρώθηκε φέτος στο μέλλον της εργασίας και τη σχέση της τεχνολογίας με την επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, περιλάμβανε 13 ομιλίες για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, 12 ομιλίες και case studies με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και 12 ομιλίες που εστίαζαν στις ανάγκες που έχει σήμερα η αγορά. Με στόχο να αποτελέσει το Innov.ation HUB για δεύτερη χρονιά κόμβο εκπαίδευσης και καινοτομίας εντός της ΔΕΘ, αλλά και τόπο συνάντησης πραγματοποιήθηκαν 37 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 47 ειδικευμένων καθηγητών και ομιλητών ενώ περισσότερα από 2.500 άτομα παρακολούθησαν τις ομιλίες και παρουσιάσεις κατά τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης.

Το χώρο του Innov.ation HUB εγκαινίασε ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt. Στο Innov.ation HUB βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις προγραμματισμένες δράσεις και τους στόχους της πρωτοβουλίας.

Παράλληλα μεγάλο μέρος των ομιλητών προέρχονταν από την επιχειρηματική σκηνή της Θεσσαλονίκης, με φορείς όπως το New Agriculture for a New Generation - Rutgers University και το OK!Thess. H Socialinnov, ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός βραχίονας του Found.ation επιμελήθηκε το εκπαιδευτικό μέρος του Innov.ation Hub στα πρότυπα του Tech Talent School και διοργάνωσε πάνελ για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της εκπαίδευσης στη νέα τεχνολογική εποχή.

Τέλος, για την υλοποίηση του Innov.ation HUB σημαντική ήταν η συμβολή εταιρειών και οργανισμών που υποστήριξαν τις δράσεις, όπως οι Alpha Bank, Microsoft Hellas, Bayer, Protergia, Envolve Entrepreneurship και Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ανάμεσα σε άλλους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr