NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Deep Dive στο Digital Transformation: Ο Σωτήρης Συρμακέζης στο Startup Grind

Deep Dive στο Digital Transformation: Ο Σωτήρης Συρμακέζης στο Startup Grind
19_09_2019 | 14:31 19_09_2019 | 17:18
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το 1/3 των επαγγελμάτων απειλείται από τον αυτοματισμό της τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί εντελώς νέα επαγγέλματα και ευκαιρίες. Τι πρέπει να κάνουμε για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας του μέλλοντος; Ποιες δεξιότητες πρέπει να αναπτύξουμε ώστε να φέρουμε προστιθέμενη αξία στον οργανισμό μας; Ποιες είναι οι καταλληλότερες στρατηγικές ψηφιακού μετασχηματισμού που πρέπει να υιοθετήσουν οι επιχειρηματικοί ηγέτες;

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση φέρνει εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες που μας συναρπάζουν. Δημιουργεί νέα επιχειρηματικά μοντέλα που στηρίζονται στις ψηφιακές πλατφόρμες και τα οικοσυστήματα. Οι lean startups χρησιμοποιούν νέες μεθοδολογίες όπως το design thinking, το service design και το agile development.

Η νέα σεζόν του Startup Grind ξεκινάει με έναν διαφορετικό ομιλητή από τα συνηθισμένα. Μπορεί να μην είναι επιχειρηματίας, αλλά είναι ο άνθρωπος που, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «έχει συνεισφέρει όσο κανείς στο digital transformation στην Ελλάδα». Πρόκειται για τον ειδικό σε θέματα Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Ελλάδα, Σωτήρη Συρμακέζη.

Ο Σωτήρης Συρμακέζης είναι ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και ψηφιακής τραπεζικής στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Θα ανοίξει τα χαρτιά του για το επόμενο του project και θα μας μιλήσει για το νέο ακαδημαϊκό πρόγραμμα αφιερωμένο στο FinTech που ξεκινάει τον Οκτώβριο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πρόσφατα, ήταν ο Chief Retail, Digital & Technology Officer στην Praxia Bank. Προηγουμένως εργάστηκε επί 2,5 χρόνια στη Eurobank, ως Γενικός Διευθυντής, Group Chief Digital & Technology Officer. Νωρίτερα είχε εργαστεί για 15,5 χρόνια στον Όμιλο Τράπεζας Πειραιώς ως Γενικός Διευθυντής Retail Banking (2012-2015), Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Electronic Business (2008-2012) και Διευθυντής Ηλεκτρονικής Τραπεζικής [winbank] (2000-2008). Έχει υπάρξει μέλος Διοικητικού Συμβουλίου πολλών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Εγνατία Τράπεζα όπου εργάστηκε για 9 χρόνια, τα τελευταία 4 από τα οποία ως Chief Information Officer. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και σύντομα ολοκληρώνει το Master in Technology and Innovation Management στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Το απόγευμα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου (6μμ στο be Finnovative, Πειραιώς 74, Μοσχάτο) είναι αφιερωμένο στο μέλλον.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr