NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΕΣΗΕΑ: «Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν μερίδιο από τα υπερκέρδη των κολοσσών του Διαδικτύου»

ΕΣΗΕΑ: «Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν μερίδιο από τα υπερκέρδη των κολοσσών του Διαδικτύου»

​«Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν δίκαιο μερίδιο από τα υπερκέρδη που καταγράφουν οι κολοσσοί του Διαδικτύου μέσα από την εκμετάλλευση ενημερωτικού περιεχομένου» όπως αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συνέστησε επιτροπή, που επεξεργάζεται το θέμα και στη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου ενέκρινε βασικούς άξονες διεκδίκησης, με τους οποίους θα προσέλθει στην επικείμενη διαβούλευση για το νέο νόμο.

«Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά και άλλες Ενώσεις δικαιούχων, φτιάχνουμε ενιαίο μέτωπο προκειμένου να διεκδικήσουμε αποφασιστικά δίκαιο μερίδιο για τους εργαζόμενους.Σύντομα η ΕΣΗΕΑ, ως η πολυπληθέστερη δημοσιογραφική Ένωση της χώρας, θα αναλάβει πρωτοβουλία για την διοργάνωση διασωματειακής συνάντησης. Επίσης, θα ενημερώνει σταθερά τα μέλη της, για την κρισιμότητα του θέματος των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και για τις εξελίξεις. Καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν με θέσεις και προτάσεις σε ηλεκτρονική διαβούλευση, που θα εγκαινιάσει σύντομα στον ιστότοπο της Ενώσεως».

Σε συντονισμό με την Ομοσπονδία και τις δημοσιογραφικές Ενώσεις της υπόλοιπης Ελλάδας, η ΕΣΗΕΑ θέτει ως μακρόπνοο στόχο την δημιουργία ενός Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης, ο οποίος θα εκπροσωπεί, ει δυνατόν, ολόκληρο τον ελληνικό Τύπο ώστε από ισχυρή θέση, να διαπραγματεύεται αποτελεσματικά με τις διαδικτυακές πλατφόρμες επιγραμμικών υπηρεσιών, να συλλέγει και να διανέμει με διαφάνεια τις αμοιβές στους Έλληνες δικαιούχους.

Όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, «αυτή είναι η απάντηση και στον υπαρκτό κίνδυνο χειραγώγησης της ενημέρωσης μέσα από επιλεκτικές συμφωνίες των διαδικτυακών κολοσσών μόνο με μεγάλους εκδότες. Αν υποθέσουμε βέβαια, ότι υπάρχει τέτοιο μέγεθος στον ελληνικό Τύπο, για τα δεδομένα της Google, του YouTube ή του Facebook».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr