NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

ΟΟΣΑ: «Brexit και δημοσιονομικό χρέος θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία»

ΟΟΣΑ: «Brexit και δημοσιονομικό χρέος θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία»

Ύφεση παρουσιάζουν οι προοπτικές για τις αναπτυσσόμενες αλλά και τις ανεπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη, με την ανάπτυξη να παραμένει στάσιμη σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αν δεν θεσπιστούν επίσημα μέτρα εκ μέρους των κυβερνήσεων.

Οι ολοένα αυξανόμενες εμπορικές συγκρούσεις έχουν επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην εμπιστοσύνη των αγορών αλλά και στις επενδύσεις, με αποτέλεσμα την οικονομική αβεβαιότητα και την αύξηση του ρίσκου στις χρηματαγορές. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, σε έκθεσή του, προβλέπει αύξηση για την παγκόσμια οικονομία της τάξεως του 2,9% για το 2019 και 3% για το 2020, απόδοση που αποτελεί τη χαμηλότερη από την αρχή της οικονομικής κρίσης.

Η έκθεση καλύπτει όλες τις χώρες των G20 και περιλαμβάνει ανανεωμένα δεδομένα σχεδόν για όλες τις χώρες, ιδίως αυτές που επλήγησαν παραπάνω από τη φετινή ύφεση στο εμπόριο και τις επενδύσεις φέτος.

Έντονο παραμένει το κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα με ένα no-deal Brexit να φαντάζει πιθανό, το οποίο και θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση τη Μεγάλη Βρετανία. Άλλα ρίσκα περιλαμβάνουν τους χαμηλούς δείκτες ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, τις σημαντικές αδυναμίες των χρηματαγορών καθώς και το υψηλό δημοσιονομικό χρέος.

«Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, ενώ οι χαμηλοί δείκτες ανάπτυξης αρχίζουν να μονιμοποιούνται» δήλωσε η Chief Economist του ΟΟΣA, Laurence Boone. «Η αβεβαιότητα που προέκυψε από τις εντάσεις στο χώρο του εμπορίου συνεχίζεται μειώνοντας τη παγκόσμια παραγωγικότητα και θέτει σε κίνδυνο το οικονομικό μέλλον του κόσμου. Οι κυβερνήσεις πρέπει να εκμεταλλευτούν τα σημερινά χαμηλά επιτόκια για την ανανέωση των επενδύσεων στις υποδομές και την γενικότερη ανάκαμψη της οικονομίας» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Boone.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr