NEWSFLASH...
Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Ψηφιακή πλατφόρμα για τις πιο διαδεδομένες ασθένειες στην Ευρώπη

Ψηφιακή πλατφόρμα για τις πιο διαδεδομένες ασθένειες στην Ευρώπη
11_04_2015 | 08:16 15_11_2016 | 11:33

Το Κέντρο Πολιτικών Υγείας της φαρμακευτικής εταιρίας Janssen παρουσίασε πριν από λίγες μέρες μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα, όπου περιλαμβάνει δεδομένα σχετικά με 15 πιο διαδεδομένες ασθένειες που πλήττουν τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πλατφόρμα ονομάζεται EU Disease Lens και αποτελεί την πιο πρόσφατη πρωτοβουλία του κέντρου με σκοπό να ενημερώσει και να ενθαρρύνει τον δημόσιο και τον πολιτικό διάλογο γύρω από βασικά ζητήματα υγείας που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα. Ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε μια ενιαία πλατφόρμα που συγκεντρώνει τα δεδομένα των νόσων από τις πιο αξιόπιστες δημόσιες πηγές πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικό χαρακτηριστικό του EU Disease Lens είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα ανάλυσης πλούσιων στοιχείων σχετικά με τις πιο διαδεδομένες ασθένειες στη γηραιά ήπειρο, ​​συμπεριλαμβανομένων της φυματίωσης, του σακχαρώδη διαβήτη, της ηπατίτιδας C, του HIV, της σχιζοφρένειας, της κατάθλιψης, της νόσου Αλτσχάιμερ, της ψωρίασης, της ελκώδους κολίτιδας, της νόσου Crohn, του πολλαπλού μυελώματος και του λεμφώματος κυττάρων μανδύα, καθώς και διαδεδομένες μορφές καρκίνου όπως του προστάτη και της χρόνιας λεμφοειδούς λευχαιμίας. Άλλα βασικά χαρακτηριστικά του εργαλείου περιλαμβάνουν στατιστικά στοιχεία σχετικά με:

  • Το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο έρευνας και ανάπτυξης
  • Τις νεότερες εγκρίσεις φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Τα δεδομένα για κάθε νόσο ανά κράτος μέλος της ΕΕ
  • Τα επιδημιολογικά στοιχεία των ασθενειών
  • Το συνολικό αριθμό των ασθενών που πάσχουν από την εκάστοτε νόσο
  • Το σύνολο των DALYs (Disability Adjusted Life Year) ανά έτος

Το λανσάρισμα της πλατφόρμας έγινε ανήμερα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Φυματίωσης στις 24 Μαρτίου, ακολουθώντας τη δέσμευση του ΠΟΥ το 2014 να μειώσει τη θνησιμότητα από τη φυματίωση κατά 95% έως το 2035.

"Η πολιτική για τη δημόσια υγεία δεν μπορεί να γίνει σωστά χωρίς τη διαθεσιμότητα των σχετικών δεδομένων. Καθώς δεν υπήρχε καμία ενιαία πηγή πληροφόρησης θα θέλαμε να προτείνουμε μια μοναδική πρωτοβουλία," σχολίασε η Beatrice Tardieu, διευθύντρια του Κέντρου Πολιτικών Υγείας της Janssen. "Με αυτό το καινοτόμο εργαλείο, η ιατρική κοινότητα μπορεί να συμβαδίσει με τις πιο αξιόπιστες δημοσίως διαθέσιμες πηγές δεδομένων για τις ασθένειες."

Η πρόσβαση στο EU Disease Lens είναι δωρεάν μέσω του ακόλουθου συνδέσμου. Ο χαρακτήρας των πληροφοριών που παρέχονται μέσω της πλατφόρμας είναι εκπαιδευτικός και δεν επιχειρεί να κάνει συστάσεις θεραπείας.

Πηγή: pmjournal.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr