NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

"Σχεδία": Το περιοδικό που βοηθά τους άστεγους να σταθούν ξανά στα πόδια τους

"Σχεδία": Το περιοδικό που βοηθά τους άστεγους να σταθούν ξανά στα πόδια τους

Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν τόσες δυστυχίες στην κοινωνία και γιατί αυτό ποτέ δεν αλλάζει. Αυτό όμως δεν είναι πάντα αλήθεια, καθώς πάντα υπάρχουν εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να φέρουν έναν αέρα αισιοδοξίας. Ο Χρίστος Αλεφάντης και η ομάδα του είναι μια τέτοια περίπτωση ανθρώπων που με μεγαλείο ψυχής ξεκίνησαν ένα κίνημα που σκοπό έχει να βοηθήσει τους άστεγους να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Ποιος είναι ο Χρίστος Αλεφάντης;

Ο Χρίστος Αλεφάντης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία. Όταν ήταν 25 χρονών έχοντας αποφασίσει να ξεκινήσει να δουλεύει ως ρεπόρτερ συνάντησε για πρώτη φορά ένα κίνημα αθλητισμού για τους άστεγους και θεώρησε ότι πρέπει να το ψάξει περισσότερο. Κάπως έτσι είναι που αποφάσισε να ιδρύσει μια ΜΚΟ Αθλητισμού για τους άστεγους. Όπως λέει και ο ίδιος είναι απίστευτο να βλέπεις το επίπεδο το συναισθηματισμού και χαράς που κατακλύζει τις ομάδες των αστέγων όταν παίζουν, ακόμα και όταν χάνουν, καθώς εκείνο που έχει σημασία γι΄ αυτούς δεν είναι η νίκη αλλά το ότι είναι όλοι μαζί, το ότι τους έχει δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία και το ότι συμμετέχουν σε κάτι. Τα τελευταία χρόνια ο Χρίστος αποφάσισε να κάνει και κάτι ακόμα για τους άστεγους, έχει ξεκινήσει να εκδίδει το περιοδικό δρόμου τη «Σχεδία», η οποία πωλείται από άστεγους στους δρόμους της Αθήνας. Ο Χρίστος λέει : «Το σημαντικό δεν είναι τόσο το περιοδικό και το περιεχόμενο του όσο είναι οι άνθρωποι του....εκείνο που μετράει είναι ότι δίνεται σε ανθρώπους η δυνατότητα να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να βρίσκονται κάπου ορατοί και όχι να κάθονται σε μια γωνία κάπου να ζητιανεύουν»

Σε ότι αφορά τις ιστορίες επιτυχίας, εκείνο που έχει να πει ο Αλεφάντης είναι ότι για την «Σχεδία» η επιτυχία ορίζεται από το ποσοστό των άστεγων που καταφέρνουν από αόρατοι να γίνουν ορατοί, που καταφέρνουν να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση τους, ορίζεται από το πόσοι καταφέρνουν να νοικιάσουν ένα σπίτι και να παντρευτούν σε αντίθεση με το να μένουν στους δρόμους.

Την επόμενη φορά που θα δείτε έναν από τους πωλητές της «Σχεδίας» στους δρόμους σταματήστε απλά και χαιρετήστε τον, μόνο και μόνο με αυτό του έχεις φτιάξει την μέρα, τους έχεις ανεβάσει το ηθικό και το αίσθημα του «ανήκω». Αν μπορείτε να αγοράσετε και ένα από τα περιοδικά ακόμα καλύτερα.

Το παράδειγμα του Χρίστου Αλεφάντη θα πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας, ότι πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για να απαλείψουμε τον πόνο που βλέπουμε στην κοινωνία. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε χρήματα, χρόνο ή φίλους σε ψηλές θέσεις κ.α, το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε θετικοί.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr