NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Ο επιμένων νικά: Γνωρίστε τον άνθρωπο που έφτιαξε ζυμαρικά από κάκτο

Ο επιμένων νικά: Γνωρίστε τον άνθρωπο που έφτιαξε ζυμαρικά από κάκτο

Έχετε μία επιχειρηματική ιδέα που σε άλλους ακούγεται παράτολμη; Έχετε ποτέ σκεφτεί να κάνετε ένα επιχειρηματικό βήμα με ένα προϊόν που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ ξανά κανείς; Είστε έτοιμοι να το κάνετε αλλά φοβάστε μη βγει σε κακό; Αν όλα αυτά ισχύουν τότε αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η επιτυχία θέλει ρίσκο! Αυτό είχε στο μυαλό του και ο Ηλίας Μανίκας όταν δημιούργησε την Spinoso την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που χρησιμοποιεί φύλλα φραγκόσυκου για την παραγωγή ζυμαρικών.

Ποιος είναι ο Ηλίας Μανίκας;

O Ηλίας Μανίκας είναι ένας επιχειρηματίας που από μικρή ηλικία έθετε στόχους και προσπαθούσε να τους πετύχει. Δεν είναι από εκείνους που καθησυχάζονται με την επιτυχία, καθώς, κάθε φορά που εκπληρώνει έναν στόχο θέτει έναν καινούργιο, έναν ολοένα και πιο δύσκολο.

Όντας πνεύμα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας κάποια στιγμή αναρωτήθηκε τι θα μπορούσε να κάνει κανείς με το φραγκόσυκο, ένα φυτό που υπάρχει κατά χιλιάδες στα νησιά του Αιγαίου και στην νότια Ελλάδα. Η πρώτη του ιδέα ήταν να επωφεληθεί τον καρπό του, ύστερα όμως από ενδελεχή έρευνα συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν ήδη αρκετές εταιρείες που αξιοποιούν τον καρπό του φραγκόσυκου οπότε αποφάσισε να ασχοληθεί με τα φύλλα αυτού του περίεργου φυτού. Σκέφτηκε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσει τα φύλλα φραγκόσυκου σε ζωοτροφές, αλλά και πάλι ύστερα από έρευνα αποφάσισε να εγκαταλείψει κι αυτήν την ιδέα. Έως, επιτέλους , ενώ κάθονταν μαζί με τον συνεργάτη του σε μια καφετέρια πρότεινε μια άλλη ιδέα , το να αξιοποιήσουν τα φύλλα για την παραγωγή ζυμαρικών.

Έτσι δημιουργήθηκε το Spinoso, ζυμαρικά από κάκτο, μια παγκόσμια πατέντα που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Ηλία Μανίκα και τον συνεργάτη του. Όπως είναι φυσικό τους πήρε 3 χρόνια δοκιμών για να μπορέσουν να καταλήξουν στο πιο ποιοτικό αποτέλεσμα με την καλύτερη διατροφική αξία και εν τέλει τα κατάφεραν. Τα ζυμαρικά Spinoso δεν είναι μόνο πολύ νόστιμα αλλά είναι και πολύ καινοτόμα και υγιεινά. Συστήνονται ακόμα και από διατροφολόγους για διαβητικούς και άτομα με υψηλή πίεση!

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να συγκρατήσει κανείς από την ιστορία του Μανίκα και της καινοτόμο ιδέας του είναι ότι, όταν πιστεύεις σε κάτι πολύ και θέλεις κάτι πολύ τελικά θα τα καταφέρεις, όσο δύσκολο και να είναι και όσο απίθανο και αν ακούγεται σε άλλους.

Πηγή: www.crikos.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr