NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Cyclefi: Ανακύκλωσε και κέρδισε εκπτώσεις!

Cyclefi: Ανακύκλωσε και κέρδισε εκπτώσεις!

“Τα σκουπίδια θα είναι πάντα μέρος της ζωής μας, οπότε δεν υπάρχει κάποιος λόγος να τα αφήσουμε να πάνε εντελώς χαμένα"! αυτή ήταν η σκέψη που έκανε ο Γιώργος Στένγκος και η ομάδα του όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Cyclefi, μια εταιρεία που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα απορρίμματά μας.

Τι είναι η Cyclefi;

Η Cyclefi είναι μία καινοτόμος υπηρεσία που έχει στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης και την υιοθέτηση μίας συμπεριφοράς που συμβάλει στην αύξηση της αλλά και στη προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, μέσω μίας online πλατφόρμας παρέχει οφέλη με τη μορφή εκπτωτικών υπηρεσιών, σε όλους όσους κάνουν χρήση των προϊόντων της. Ουσιαστικά, η Cyclefi είναι μια online πλατφόρμα που παρέχει έναν πρωτοποριακό μηχανισμό παρακολούθησης, ιχνηλασιμότητας, ανίχνευσης και καταγραφής της ανακύκλωσης που πραγματοποιούν οι πολίτες/χρήστες της υπηρεσίας, ενώ παράλληλα τους επιβραβεύει για την συνεπή τους στάση με εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες που στοχεύουν στη μείωση των γενικότερων εξόδων του νοικοκυριού τους. Μία από τις επιβραβεύσεις της Cyclefi για παράδειγμα είναι δωρεάν ΜΒ από broadband mobile internet.

Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα;

Έν έτη 2016 τα ποσοστά ανακύκλωσης στην Ελλάδα παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά παρά τις ατελείωτες εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Έτσι προέκυψε και η απόφαση δημιουργίας της Cyclefi με σκοπό να προσπαθήσει να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι πρέπει να αρχίσουν να ανακυκλώνουν. Στη Cyclefi, πιστεύουν, πως η στροφή προς την ανακύκλωση, πρέπει να βασίζεται στην φιλοσοφία της ανταμοιβής και της προτροπής και οχι σε αυτήν της τιμωρίας. Έτσι, θεώρησαν ότι η πλέον ενδεδειγμένη λύση, που θα έχει την μεγαλύτερη επίδραση, οφείλει να είναι η προσφορά της σωστής ανταμοιβής.

Η Cyclefi για την ώρα παρέχει προϊοντα για να αρχίσουν οι πολίτες να αντιμετωπίζουν τα απορρίμματά τους, ως αντικείμενα που έχουν πολύτιμη αξία και όχι απλά ως άχρηστα σκουπίδια. Ετσι, έχουν ετοιμάσει ένα πακέτο με τσάντες ανακύκλωσης και με έναν οικιακό κάδο ανακύκλωσης, μιας και για να εγκαθιδρυθεί στους ανθρώπους η ιδέα της ανακύκλωσης καλό θα ήταν είχαν και ένα σχετικό κάδο στο σπίτι τους. Κάθε τσάντα ανακύκλωσης, έχει έναν αποκλειστικό ιδιοκτήτη, για τον οποίον είναι γνωστό το πόσο συχνά και πόσο υπεύθυνα ανακυκλώνει.

Όσοι παραλάβουν το πακέτο αυτό, θα πρέπει απλά να εισάγουν τον 16ψήφιο μυστικό αριθμό που αναγράφεται πάνω στις ειδικές μπλε ετικέτες των σακουλιών με τους μοναδικούς QR κωδικούς, στη πλατφόρμα της Cyclefi. και θα παραλάβουν άμεσα την έκπτωση τους.

H Cyclefi έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη των Δήμων Γλυφάδας, Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης και Αλίμου, καθώς επίσης και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, για την πραγματοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος, που θα πιστοποιήσει την εφαρμογή και χρησιμότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της Cyclefi σε πραγματικές συνθήκες.

Οι πολίτες των παραπάνω δήμων μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους σ΄αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, εδώ, και θα παραλάβουν ΔΩΡΕΑΝ το πακέτο ανακύκλωσης της Cyclefi κερδίζοντας δωρεάν MB για να σερφάρουν στο internet καθώς και άλλες εκπτώσεις.

Είναι υπολογισμένο, πως μόνο με τη διενέργεια του πιλοτικού, αναμένεται να εκτραπούν άμεσα 368 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, οι οποίοι χωρίς την υπηρεσία θα κατευθύνονταν στους ΧΥΤΑ, ενώ, επιπλέον, αναμένεται ότι θα αποφέρει εξοικονόμηση πόρων στους συμμετέχοντες Δήμους της τάξης των €7,000 και τουλάχιστον €20 στους λογαριασμούς κινητής των συμμετεχόντων πολιτών.

Η Cyclefi πρόσφατα βραβεύθηκε στα Best City Awards 2016, κερδίζοντας το Silver Βραβείο στην ενότητα Green City. Η αναγνώριση της καινοτόμος ιδέας της Cyclefi, ως της καλύτερης πρακτικά λύσης για μια πιο ευφυή, αειφόρα και οικονομικά βιώσιμη πόλη, ανάμεσα σε τόσες άλλες ιδέες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποδεικνύει την πιθανή επανάσταση που μπορεί να φέρει η νέα και πολύ δυναμική αυτή εταιρεία, στον τρόπο που αντιλαμβάνονται την έξυπνη διαχείριση των απορριμμάτων τους, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας μας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr