NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Γνωρίστε την πρέσβειρα του StartUpSafary Athens, Χριστίνα Φίλη, πρόεδρο της Ashoka

Γνωρίστε την πρέσβειρα του StartUpSafary Athens, Χριστίνα Φίλη, πρόεδρο της Ashoka

To StartUpSafary Athens, η εκδήλωση που θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα πιο ενδιαφέροντα startups της πόλης έρχεται τον Νοέμβριο.

Μια από τους πρεσβευτές του StartUpSafary Athens θα είναι η Χριστίνα Φίλη διευθύντρια του Ελληνικού Γραφείου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Ashoka, του μεγαλύτερου διεθνούς οργανισμού υποστήριξης κοινωνικών επιχειρηματιών.

Ας την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα...

Η Χριστίνα Φίλη είναι η διευθύντρια του οργανισμού Ashoka, ο οργανισμός που υποστηρίζει εδώ και 35 χρόνια άνδρες και γυναίκες που επιλύουν με καινοτόμο και οικονομικά βιώσιμο τρόπο κοινωνικά ή περιβαλλοντικά προβλήματα. Ανέλαβε το ελληνικό γραφείο Ashoka πριν από 2 χρόνια, μετά από μία πολύχρονη καριέρα σε family office. Ξεκίνησε την επαγγελματική της ζωή, ως επιχειρηματίας στα 22 της χρόνια, προσφέροντας για πάνω από 10 χρόνια, καινοτόμες λύσεις σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μαθητές, ενώ, είναι κάτοχος MBA.

Σύμφωνα με την ίδια σκοπός της είναι μέσα από το StartUpSafary να γίνει ευρύτερα γνωστό ότι ταλαντούχοι άνθρωποι με επιχειρηματικές δεξιότητες και δημιουργικότητα ξεκινούν πρωτοβουλίες με σκοπό την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και θέτουν ως μέτρο της επιτυχίας τους όχι τη μεγιστοποίηση του κέρδους αλλά τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αντικτύπου.

Το όραμά της είναι να μπολιαστεί το Ελληνικό οικοσύστημα με την κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικής δράσης. Να δοθεί το μήνυμα ότι η επίλυση κοινωνικών προβλημάτων σε μεγάλη κλίμακα είναι υπόθεση ανθρώπων με επιχειρηματικές δεξιότητες που τις θέτουν στην υπηρεσία της κοινωνίας.

«Το AthensStartupSafary είναι η απόδειξη ότι το οικοσύστημα στην Ελλάδα είναι ευνοϊκότερο από ποτέ για την ανάληψη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας» υποστηρίζει.

Μεγαλύτερο της επαγγελματικό όνειρο; Να αποτελέσει μέρος μίας ευρείας συμμαχίας καινοτόμων και οραματιστών από την κοινωνία των πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα και τον δημόσιο τομέα που θα αναδείξει την αξία της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής προσφοράς. Στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συμβουλή της;

«Η επαγγελματική ζωή μπορεί να αποτελεί μεγάλη πηγή ικανοποίησης και να συμβάλει στην προσωπική ευτυχία. Αναγκαία και ικανή συνθήκη για αυτό είναι οι αξίες του εργασιακού μας περιβάλλοντος να είναι συμβατές με τις προσωπικές μας αξίες. Η συμβατότητα των αξιών θα πρέπει να έχει βαρύνουσα σημασία στις επαγγελματικές μας επιλογές. Θα ευχόμουν να είχα λάβει αυτή τη συμβουλή και σίγουρα είναι μία συμβουλή που θα δώσω στο γιο μου».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr