NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Career Forum: Το Τέλος… της Αρχής

Career Forum: Το Τέλος… της Αρχής

Η περίοδος αυτή αναμφίβολα προσφέρει ελάχιστες ευκαιρίες για όσους αναζητούν δουλειά.

Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει στην αγορά εργασίας αυτό τον καιρό δεν πρέπει να επηρεάζει το πώς προετοιμάζεται ένας υποψήφιος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Αντιθέτως, παρά τη μιζέρια που επικρατεί, θα πρέπει να βρει τρόπους να παραμείνει δραστήριος, να μάθει καινούρια πράγματα, να εξελιχθεί και γενικότερα να επεκτείνει τον κύκλο των επαφών του. Θα πρέπει δηλαδή να παραμείνει «ανταγωνιστικός» έτσι ώστε όταν παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία να είναι έτοιμος να την αδράξει.

O στόχος, λοιπόν, του Career & Alumni Office του ALBA είναι να βοηθήσει τον κάθε φοιτητή να γίνει και να παραμείνει ανταγωνιστικός σε μία πολύ απαιτητική αγορά εργασίας. Με γνώμονα αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, υποστηρίζει και προετοιμάζει τον κάθε φοιτητή για την αναζήτηση της εργασίας του μέσα από στοχευμένες ενέργειες όπως σεμινάρια, εξατομικευμένες συναντήσεις επαγγελματικής συμβουλευτικής και εκδηλώσεις καριέρας με στόχο την ταχεία του ένταξη στην αγορά εργασίας. Ως εκ τούτου, το ALBA Career Forum, το οποίο και αποτελεί την κορύφωση των δραστηριοτήτων του γραφείου, συμβολίζει κατά κάποιο τρόπο το ‘τέλος’ όλης αυτής της προσπάθειας, αφού για τους περισσότερους φοιτητές, τα μαθήματα έχουν ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβρη και πλησιάζει η αποφοίτησή τους.

Το Career Forum έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους τελειόφοιτους του ALBA με στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπεύθυνους Προσλήψεων από εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε σημαντικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς για να διερευνήσουν από κοινού ευκαιρίες συνεργασίας στο προσεχές μέλλον.

Η επιτυχία του ALBA Career Forum έγκειται στη στοχευμένη συνέντευξη. Τι εννοούμε με αυτό; Ο recruiter έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιον φοιτητή θέλει να δει αφού πρώτα λαμβάνει πρόσκληση να επισκεφτεί την ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τα βιογραφικά των τελειοφοίτων. Στη συνέχεια ενημερώνει μέσα από τη φόρμα συμμετοχής ποιους υποψηφίους θέλει να δει από κοντά λαμβάνοντας υπόψιν του μελλοντικά ή τρέχοντα ανοίγματα. Με αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία εξοικονομεί χρόνο και στους δύο.

Ο φοιτητής του ALBA έχει τη δυνατότητα να εξασκηθεί σε όλες τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας για τις οποίες έχει προετοιμαστεί εντατικά καθ’όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς, όπως:

• Στη συνέντευξη πρωτίστως. Κατά μέσο όρο, οι φοιτητές μας περνούν από 10 συνεντεύξεις τουλάχιστον, σε κάποιές περιπτώσεις αναλόγως του προφίλ ξεπερνούν ακόμα και τις 30!

• Στη δικτύωση με στελέχη 100 περίπου πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών της αγοράς.

• Στο personal branding/προβολή της προσωπικής του εικόνας και χρήση τεχνικών όπως του elevator pitch για την αποτελεσματικότερη παρουσίαση του εαυτού του.

• Στην παρουσίαση του βιογραφικού του όπου λαμβάνει άμεση ανατροφοδότηση για το στήσιμο και την παρουσίασή του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ή να επικοινωνήσετε με το ALBA Career & Alumni Office, 210 8964531, career@alba.edu.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr