NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

Έλενα Σύρακα: Κομμάτια που απηχούν κλασικά στοιχεία μέσα από μια σύγχρονη ματιά [video]

30_12_2015 19_07_2017

Powered by:
LoveGreece we believe we can

Η Έλενα Σύρακα έφτιαξε τα πρώτα της κοσμήματα όταν ήταν μαθήτρια, χωρίς να φαντάζεται ότι αυτή θα ήταν στο μέλλον η βασική επαγγελματική της ενασχόληση.

Μετά από σπουδές μόδας στη Σχολή Βελουδάκη στην Αθήνα, συνέχισε στην παρισινή ESMOD, όπου η προσοχή της επικεντρώθηκε στη σχεδίαση κοσμημάτων. Η επαγγελματική της ενασχόληση με το αντικείμενο ξεκίνησε επίσημα το 1995, ενώ περίπου μια δεκαετία μετά αποφάσισε να εστιάσει αποκλειστικά σε δημιουργίες από ευγενή μέταλλα. Όσο για το χαρακτήρα της δουλειάς της, η ίδια στέκεται στο συνδυασμό και την εξισορρόπηση αντιθετικών στοιχείων, όπως το αρσενικό και το θηλυκό, το ρωμαλέο και το αέρινο.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ξένους πολιτισμούς αλλά και για την ελληνική παράδοση και ιστορία, η Έλενα Σύρακα δημιουργεί κομμάτια που απηχούν κλασικά στοιχεία μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η συλλογή «Idols», για την οποία άντλησε έμπνευση από τον αρχαίο κυκλαδικό πολιτισμό, και η πιο πρόσφατη συλλογή «Nour», την οποία εμπνεύστηκε από την Ισλαμικά εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη. Τα εμβληματικά σχέδιά της δικαιώνουν την άποψη ότι ένα κόσμημα μπορεί να αποτελέσει κυρίαρχο στοιχείο στην εμφάνιση ενός ατόμου, προσθέτοντας ύφος ακόμα και στο πιο ουδέτερο ντύσιμο.

Από τα υλικά που χρησιμοποιεί, η Έλενα Σύρακα ξεχωρίζει το χρυσό και το δέρμα, ενώ οι γνώσεις της στη γεμολογία τη βοηθούν να αξιοποιεί στο έπακρο της λάμψη των πολύτιμων λίθων. Τα κοσμήματά της –όλα χειροποίητα– κατασκευάζονται στην Αθήνα από εξειδικευμένους τεχνίτες, και τα σχέδια ορισμένων συλλογών της κυκλοφορούν σε λίγα αριθμημένα κομμάτια.

Καθώς η συλλογή «Nour» συνεχίζει την πορεία της με εκθέσεις σε σημαντικά μουσεία ανά τον κόσμο, η Έλενα Σύρακα ετοιμάζεται να κλείσει την δεύτερη δεκαετία της καριέρας της με μια συλλογή εμπνευσμένη από Μινωικές και Μυκηναϊκές αρχαιότητες. Οι δημιουργίες της διατίθενται μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος, ενώ πωλούνται μεταξύ άλλων στο κοσμηματοπωλείο Hellenis στο OlympicTower της Νέας Υόρκης, και στο κατάστημα της Ιλεάνας Μακρή, στο Κολωνάκι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr