NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

Μαριαφλώρα Lehec: Το street style, οι μουσικές, το πού βγαίνουμε με εμπνέουν φοβερά [video]

15_01_2016 19_07_2017

Powered by:
LoveGreece we believe we can

Η μόδα ενδιέφερε τη Μαριαφλώρα Lehec πολύ πριν τη δημιουργία της φίρμας ΣΟΜΦ.

Τα ρούχα και το styling τη γοήτευαν από μικρή και μετά το σχολείο δούλεψε για λίγο σε ελληνικά περιοδικά, ήταν όμως η απόφασή της να σπουδάσει Fashion Design Womenswear στο Central Saint Martins του Λονδίνου που «σφράγισε» τον επαγγελματικό της προσανατολισμό. Μετά την αποφοίτησή της, δούλεψε για τρία χρόνια με τον Christopher Kane, ως βοηθός του και υπεύθυνη στο ατελιέ. «Αυτή η εμπειρία μου έδωσε και το έναυσμα να κάνω κάτι δικό μου, που πάντα ήθελα», ομολογεί η ίδια. «Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα δέκα χρόνια στο Λονδίνο δεν με έκαναν σχεδιάστρια. Με έκανε η επιστροφή μου στην Αθήνα και ο τρόπος που με αγκάλιασαν οι φίλοι μου και μου έδωσαν να καταλάβω ότι είχα κάτι να πω σχεδιαστικά. Ίσως γι΄αυτό ακόμα και σήμερα συνεχίζω να τους ακούω όταν θέλω συμβουλές. Ο περίγυρός μας είναι που μας κάνει αυτούς που είμαστε».

Τα πρώτα ΣΟΜΦ ήταν μπλούζες και κολάν με σχέδια που δημιουργούσαν την ψευδαίσθηση τατουάζ πάνω στο σώμα, σε ένα trompe-l'œil παιχνίδι που έχει γεννήσει ορισμένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια της φίρμας. Από το ξεκίνημα της φίρμας μέχρι σήμερα, οι γραμμές παραμένουν λιτές, ενώ η έμφαση δίνεται στα σχέδια που αποτυπώνονται πάνω στα ρούχα με ψηφιακές εκτυπώσεις, μεταξοτυπίες ή ακόμη και laser cut. «Αυτή τη στιγμή σχεδιάζω δύο κολεξιόν το χρόνο, την καλοκαιρινή και τη χειμερινή, αλλά υπάρχουν πλάνα να βγάλω ίσως και μία resort», λέει η Μαριαφλώρα Lehec. «Όχι ακόμα pre-fall, κι αυτό γιατί πιστεύω ότι η ταυτότητά μου ως σχεδιάστριας είναι πιο πολύ καλοκαιρινή. Το concept των ΣΟΜΦ είναι να συνδυάζονται οι συλλογές μεταξύ τους. Υπάρχουν σύμβολα που επαναλαμβάνονται, ενώ ακόμα και τα χρώματα πολλές φορές είναι η συνέχεια της μιας σεζόν στην άλλη. Οπότε πλέον δεν μιλάμε για σεζόν αλλά για μια ταυτότητα σχεδιαστική, κι αυτό νομίζω είναι το δυνατό σημείο των ΣΟΜΦ».

Εκτός από τη μοναδικότητα των σχεδίων και την ποιότητα της ραφής, κάτι ακόμα στο οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία είναι η συνέπεια στους χρόνους εκτέλεσης και παράδοσης των παραγγελιών. Όσο για τις εμπνεύσεις της, πηγάζουν κατεξοχήν από την Ελλάδα και μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το άνθος ενός ταπεινού θάμνου μέχρι την εκκλησία στην οποία παντρεύτηκε, που μπορεί κανείς να εντοπίσει σε χαρακτηριστικά εμπριμέ των ΣΟΜΦ. Και, βέβαια, η πόλη στην οποία βρίσκεται η βάση της: «Πιστεύω ότι υπάρχει αυτό που λέω εγώ "αθηνίλα", δηλαδή ο παλμός της μοντέρνας Αθήνας. Το street style, οι μουσικές, το πού βγαίνουμε, στοιχεία που πηγάζουν από το τσιμέντο και τους ρυθμούς της πόλης με εμπνέουν φοβερά».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr